Modüler Gezici Ofis

LOS OSOS'un tasarladığı "gezici çalışma birimi" motorlu taşıtların arkasına bağlanabiliyor.

Portland (ABD)’daki LOS OSOS isimli stüdyonun tasarladığı “gezici çalışma birimi” motorlu araca bağlanabilen ve ofis olarak kullanılan bir römork. Gezici çalışma birimi, tasarım odaklı iş ilanı sitesi Coroflot için tasarlanmış. Hedef kitlesinin yaratıcı, esnek ve yeniliklere açık yapısını yansıtan birimin şirketle beraber genişlemesi amaçlanmış.

Temel yapı malzemesi olarak bölgedeki çam ağaçlarından imal edilen ahşabın kullanılması çalışma alanına alçakgönüllü ve sıcak bir hava vermiş. Ahşap yapıyı destekleyen çelik elemanlarda, markaya uygun, parlak turuncu renk tercih edilmiş.

Kolon kiriş sistemiyle üretilen birimin duvarlarında yarı geçirgen malzeme kullanılmış ve içerinin aydınlık olması sağlanmış. Eski bir ambulans park yerinde tutulan römork her an yola çıkmaya hazır durumda.

Birimin iç mekân tasarımı için ise yine esnek ve modüler bir sistem benimsenmiş. Ahşap çerçevelerdeki deliklere monte edilen mobilyalar istenilen yükseklikte kullanılabiliyor. Diğer bağlantı elemanları, pek çok farklı aksesuarın iç mekânda farklı şekillerde kullanılmasına olanak sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın