Kayseri Ticaret Odası Yeni Binasına Kavuşuyor

A2 Tasarım tarafından tasarlanan ve temeli Temmuz 2015'te atılan yeni Kayseri Ticaret Odası (KTO) binasının ofis bölümü 13 Şubat'ta açıldı. Binanın tamamının Nisan-Mayıs içinde açılması bekleniyor.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Oda’nın yeni binasıyla ilgili bilgi verdi:

Yeni Binadaki İşlevler

Hiçyılmaz, “14 bin 565 metrekarelik arazimizin bir kısmı üzerinde yer alan yeni hizmet binamızda; 2 bodrum, 1 zemin, 2 kat olmak üzere 5 kat ve toplam 18 bin metrekare kapalı alan bulunmaktadır. Binamızda; hizmet ve yönetim birimlerinin yanı sıra, 500 kişilik konferans salonu yer almaktadır. 450 kişilik restoran, 175 araçlık kapalı olmak üzere 250 araçlık otopark alanı, 110 kişilik eğitim salonu, meslek komitesi toplantı odaları, sergi ve geniş peyzaj alanları da üyelerimizin hizmetinde olacaktır” dedi.

İş Dünyasının Buluşma Merkezi Olacak

Yeni binanın Kayseri’ye çok büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Hiçyılmaz, “Yeni binamız, TOBB bünyesinde gerçekleştirilen geniş katılımlı toplantılar için de Ankara dışında önemli bir merkez olacaktır. Ankara’nın doğusunda çevre odaların katılımı ile gerçekleştirilecek bölgesel toplantılar yeni binamızda yapılabilecektir. Bu bakış açısıyla odamız, Kayseri’yi iş dünyasının İç Anadolu’daki yeni buluşma merkezi haline getirecektir” diye konuştu.

Yeni Bina İçin Hangi Aşamalardan Geçildi

Yeni hizmet binası yapımına ilişkin süreci de kısaca aktaran Hiçyılmaz, “Kayseri Ticaret Odası üyelerinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bir program hazırlanmıştır. Proje elde etme yöntemi olarak ulusal mimari fikir yarışması açılması uygun görülmüş, Mimarlar Odası Kayseri Şubesi ile işbirliğine gidilmiştir. Yarışmamızın proje değerlendirmelerini yapmak üzere değişik üniversitelerden, konusunda uzman mimarlardan jüri heyeti oluşturulmuştur. Yapılan değerlendirmeler sonrasında jüri kararı 4 Haziran 2014 tarihinde açıklanmıştır. 3 adet eşdeğer, 5 adet mansiyon, 5 adet satın alma ödülü, düzenlenen kolokyumda eser sahiplerine takdim edilmiştir. Eş değer ödül sahibi 3 grupla yapılan görüşmeler sonucunda, A-2 Tasarım mimari proje grubunun hazırlamış olduğu projenin uygulanmasına karar verilmiştir” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın