Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği 50. Yıl Logo Yarışması Sonuçlandı

Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin 50. yılına özel düzenlediği logo yarışması sonuçlandı.

Yarışmaya gelen 40’dan fazla başvuru titiz bir çalışma ile değerlendirildi. Başvurular arasından birincilik ödülünü, Hüseyin Uzut ve Nurcan Uzut’un birlikte yaptığı tasarım aldı. Sonuçlar 23 Aralık’ta derneğin internet sitesinde duyuruldu.

1967 yılında Prizren’den Türkiye’ye gelen göçmenleri bir çatı altında toplamak, Kosova’nın Türkiye ile geçmişten gelen bağlarını kuvvetlendirmek için kurulan Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği 2017 yılında 50. yılını kutlayacak. Derneğin 50. yılına özel olarak gerçekleştirdiği logo yarışması sonuçlandı. Hüseyin Uzut ve Nurcan Uzut’un birlikte yaptığı tasarım; çağdaş, akılda kalıcı, orijinal, anlaşılır, sade ve derneğin kurumsal faaliyet alanlarında kullanılabilecek, 50 rakamını ön plana çıkaran ve derneğin logosuyla uyum sağlayan bir tasarım olduğu için ödüle değer bulundu. Yarışmanın kazanları 6 gecelik Balkan turu ile ödüllendirilecek.

Yoğun Katılımdan Mutluyuz

Yarışmaya yapılan başvurulardan memnun olduklarını belirten Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülen Aksu Türker, ”Gerek Türkiye gerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerin grafik tasarım bölümlerinden gençlerin 50. Yıl yarışmamıza gösterdiği yoğun ilgi bizleri çok mutlu etti. Seçici kurul birbirinden değerli tasarımlar arasından birinciyi belirlerken çok zorlandı. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. Türker sözlerini ”Dernek olarak Türkiye ve Kosova’nın ilişkilerinin geliştirilmesi ve genç ülke Kosova’nın Türkiye’de bilinirliğini arttırmak için faaliyetler yürütüyoruz. Yarışmamız için ödül belirlerken de bu amaca hizmet edecek bir ödül olmasını istedik ve yarışmanın birinciliği için Balkan Turu ödülünü belirledik. Kazananlara içinde Kosova’nın da olduğu Balkan Turu ile genç ülkemizi daha yakından tanıtma imkânı bulacağız. Tüm katılımcılara bir kez daha teşekkür ederim.” diyerek noktaladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın