Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açıldı

İstanbul Boğazı'ndaki üçüncü köprü; Yavuz Sultan Selim Köprüsü bugün açıldı. Köprü için yapımcı iki şirkete her gün 135 bin araç garantisi verildi. Bu rakam yakalanamazsa, kalan fark devlet kasasından ödenecek.

İstanbul’un kuzeyindeki son orman alanları ile su havzalarında tahribata yol açan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu bugün devletin zirvesinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı.

Kentin son ormanlarına da bir hançer gibi saplanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun yapımı yaklaşık 3 milyar dolara mal oldu. Köprüden geçiş ücreti, birinci sınıf araçlar için 9,90 lira olarak açıklandı. Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, köprüden geçişin 31 Ağustos’un gecesine kadar ücretsiz olacağını söyledi.

Başbakan: Kamyon, otobüs ve tırların şehir içine giremeyecek

Başbakan Binali Yıldırım, açılış konuşmasında yarından itibaren kamyon, otobüs ve tırların şehir içine giremeyeceğini söyledi.

Yıldırım, “Yavuz Sultan Selim geliyor. Bugün 26 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal’in büyük taaruza başladığı günün yıldönümü. Bugün günlerden Türk’ün gücünün tüm dünyaya gösterildiği gündür. Bugün aynı zamanda Fırat Kaplanı’nın başarısının günüdür. 29 Mayıs 2013’te bu köprünün temelini attık. Bu köprüyü yapmaya karar verirken Cumhurbaşkanımızla üzerinde çok düşündük. En az üç ay güzergahları inceledik” dedi.

“YARINDAN SONRA OTOBÜSLER ŞEHİR İÇİNE GİREMEYECEK”

Yıldırım, “Sonunda en doğru yeri bulduk. İşte boğazın en kuzeyinde, Karadeniz’in girişinde, bu tarihi eseri, bu mühendislik harikasını İstanbul’a hediye etmenin keyfini yaşıyoruz. Bu köprü tarihi İpek Yolu’ndaki bütün yolculuklara hizmet ediyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete geçecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu; şimdi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, TIR’lar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın