Mimarın Çantası

Kanada asıllı mimar ve tasarımcı Cece de la Montagne, geniş formatlı çizimleri kırıştırmadan ve katlamadan taşımaya yönelik işlevsel ve zarif bir tasarım çanta arayışı kendi markası olan The Atelier YUL'ü kurmaya vesile oldu.

2015 yılında Cece de la Montagne New York SoHo’da bir mimarlık bürosunda çalışırken müşterileri ile olan toplantılarda maket ve geniş formatlı çizimleri katlamadan ve kırıştırmadan taşıyabilecek bir çantaya ihtiyaç duyuyordu.

O da bu sıkıntısına piyasada karşılık bulamayınca kendi çözümünü üretti. Ortaya işlevsel, gereksiz süslemelerden arındırılmış çanta tasarımlarından oluşan The Atelier YUL markası çıktı.

İlk tasarımı olan Enveloppe’un, fermuarsız bir tasarımı var. Açık olduğu zaman oluşan büyük dikdörtgen bölmesi sayesinde kağıtlar kırışmayacak şekilde durabiliyor, daha büyük kağıtlar rulo şeklinde taşınabiliyor.


Cece de la Montagne’nin ilk tasarımı olan Enveloppe

Markanın ismi tasarımcının Kanada kökenlerine vurgu yapacak şekilde Montreal havaalanı kodu olan “YUL”dan geliyor. Marka bünyesinde şu an 8 adet çanta ve aksesuar tasarımı bulunuyor.

Tube

Folio

Etiketler

Bir yanıt yazın