UCL Bartlett Mimarlık Okulu’na Yeni Bina

Dünya'nın önde gelen mimarlık eğitim kurumlarından UCL Bartlett Mimarlık Okulu'nun, Londra Bloomsbury'deki eski binasının yerine yapılan yeni merkezi tamamlandı.

Yenileme işini Hawkins/Brown’ın yaptığı 8.500 metrekarelik binanın toplam 1.000 çalışan ve öğrenciye hizmet vermesi bekleniyor.

UCL Bartlett Mimarlık Okulu, 1975 yılından beri Wates House’da eğitim hayatına devam ediyordu. 90 çalışan ve 380 öğrenciye hizmet vermek için tasarlanan bina zaman içerisinde çalışan ve öğrenci sayısının artması üzerine yetersiz gelmeye başladı.

Bunun üzerine 2012 yılında UCL Estates ve The Bartlett binanın yenilenmesini üstelenecek bir projeye başladılar.

Bu yenileme işi için görevlendirilen Hawkins/Brown “güçlendirilmiş yenileme” projesi kapsamında Wates House’u, bazı izleriyle birlikte betonarme kabuğunu koruyarak, daha hafif, aydınlık ve kullanım alanı iki katına çıkarılmış yeni bir binaya dönüştürdü.


Fotoğraflar: Jack Hobhouse

Yine HawkinsBrown tarafından tasarlanan, açık, uyarlanabilir, pratik ve imalat odaklı imkânlar sunacak olan Here East projesinin Eylül 2017’de tamamlanmasıyla, okulun Bloomsbury’deki yeni binasının mimarlık eğitimi için yenilikçi yeni programlar sunması sağlanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın