Kasırga Biçimli Heykelsi Merdiven

İsrail’in Tel Aviv kentinde, Moshe Zur’un tasarladığı Amot Atrium Kulesi'nin giriş holüne, Amerikan lale ağacından, kasırga şeklinde heykelsi bir merdiven yapıldı.

Tel Aviv’in merkezi iş alanı olan Ramat Gan’da yer alan 158 metre uzunluğundaki Amot Atrium Kulesi’nin girişindeki heykelsi merdiveni Oded Halaf tasarlanmış. Merdiven, camla kaplı 4 kat yüksekliğindeki ortogonal lobide hareketlilik sağlıyor.

Halaf, projede, mühendislik problemlerine mimari çözümler getirme konusunda uzmanlaşmış bir zanaatkar olan Tomer Gelfand’ile beraber çalışmış. Tomer Gelgand, babasının atölyesinde marangozluk yaptıktan sonra, yıllar içinde ahşap, çelik ve camın karmaşık uygulamalarında ustalaşmış, aranan bir isim haline gelmiş.

Halaf’ın merdiven için hazırladığı kabataslak eskizleri Gelfand’a vermesinden 18 ay sonra, Gelfand tüm inşa aşamalarını tamamlayarak Halaf’ın hayallerini gerçeğe dönüştürmüş.

Merdiven strüktürü iki parçanın kesişiminden oluşuyor: Metal merdiven iskeleti ve heykelsi ahşap dış kabuk. Halaf ve Gelfand, ahşap kabuk için, öncelikle renginden dolayı Amerikan lale ağacını seçmişler, materyalin performansı ve işlenebilirliği de artısı olmuş. Toplamda, yerel üreticiden temin ettikleri 120 metreküp lale ağacı kullanmışlar.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın