Katlanabilir Kağıt Bisiklet Kaskı

Endüstri ürünleri tasarımcısı Isis Shiffer, kâğıttan, akordeon şeklinde açılıp kapanabilen oldukça dayanıklı bir bisiklet kaskı tasarladı.

EcoHelmet adlı tasarım, geri dönüştürülebilir malzemeden oluşması ve katlanabilir formuyla dikkat çekiyor. Tasarımcı Isis Shiffer, kiralanmış bisikletlerle seyahat edenlerin en büyük sorununun bisikletin yanında kaskın bulunmaması olduğunu düşünerek portatif, çantada taşınır bir bisiklet kaskı üretmek istemiş.

Bilinen kask modellerinin hantal olduğu için taşımaya elverişli olmadığını söyleyen tasarımcı, en az onlar kadar koruyucu ve dayanıklı, minimal bir kask tasarlamış.

Tasarımcı, hafif ve geri dönüştürülebilir bir malzeme olan kağıdı bal peteği haline getirerek tasarladığı kaskın üretim aşamasında birçok prototip geliştirerek Avrupa güvenlik standartlarına uygun olacak şekilde dayanıklılık testlerine tabi tutmuş. Güvenli ve kolay taşınabilir olmasının yanı sıra ucuz olmasının ve farklı boyutlara uyum sağlamasının önemli olduğunu belirten tasarımcı, kaskların bisiklet kiralama noktalarında satılmasını hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın