Tasarımcılar Kanaviçelere İşlendi

Tasarımcılar Kanaviçelere İşlendi

Mimar, tasarımcı Başak Bakkaloğlu'nun hazırladığı "Masters" isimli kanaviçe serisi, usta tasarımcıları ve mimarları dekoratif bir obje olarak gündelik yaşamımıza sokuyor.

ABRA Design Studio’nun kurucularından Başak Bakkaloğlu, tanınmış mimar ve tasarımcıların portrelerinin işlendiği bir kanaviçe serisi oluşturdu. “Masters” isimli kanaviçe serisiyle, Le Corbusier, Charles ve Ray Eames, Tadao Ando, Oscar Niemeyer gibi usta isimler geleneksel bir teknikle, gündelik dekoratif bir ürün olarak hayatımıza katılıyor.

Tasarımcı ürünleri şöyle anlatıyor:

Dünya üzerinde taklidi en çok üretilen mobilyalardan biri Charles ve Ray Eames tasarımı Plastic Chair. Türkiye’de de durum dünya genelinden farklı değil. Bu nedenle sosyal ya da ekonomik koşulları ne olursa olsun, birçok kişi Eames tasarımı bu sandalyeye mutlaka en az bir kere oturmuştur. Belki bir restoranda, belki bir kahvecide, belki de bir okul kantininde…

Eames sandalyesine oturan bu kadar insandan sizce kaçı oturduğu bu ürünü incelemiştir? Peki, oturduğu sandalyeyi inceleyenlerden kaçı tasarımcısının kim olduğunu merak etmiştir? Çok az bir kısmı olduğunu tahmin etmek zor değil.

“Masters” kanaviçe serisi, bu düşünceyle, her gün ürünleri aracılığıyla karşımıza çıkan ünlü tasarımcıları, yalnızca tez yazan üniversite öğrencilerinin ya da mimarların okuduğu tasarım kitaplarından alıyor, oldukça geleneksel bir teknikle, gündelik bir ürün olarak karşımıza çıkarıyor.

Anneannenizin, elindeki kasnakta Ettore Sottsass’ı işlediğini düşünmek çok eğlenceli değil mi?

Etiketler

Bir yanıt yazın