28. Yapı ve Yaşam Kongresi’nin Videoları Yayınlandı

Bursa’da Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Uluslararası 28.Yapı ve Yaşam Kongresi dahilinde yapılan "Yarışmaları Okumak" Konferansı'nda Samuli Woolston, Jose Zabala ve Peter Oborn konuşma yaptı.

Kongrenin ikinci gününün (13 Mayıs) ilk oturumu Finlandiyalı ALA Architects ortaklarından, aynı zamanda Fin Mimarlar Birliği’nin (SAFA) mimari yarışmalar kurulu üyesi olan Samuli Woolston’ın sunumu ile başladı. “5 Generations – 5 Nesil” başlıklı konuşmasına Woolston Finlandiya’da, 19’uncu yüzyılda açılan ilk mimari yarışmalardan bahsederek başladı. Daha sonra Finlandiya’daki yerel yarışma sistemini anlatan Woolston, tümü yarışma ile yapılan kamusal yapı ve ihalelerinin şartları ve SAFA’nın bu süreçteki konumundan bahsetti. Devamında, yeni mezun dört gencin yarışma kazanması sonucunda kurulan ALA’dan ve onun, Finlandiya’daki her kamu projesi gibi yine yarışma ile elde projelerinden ve ofisin yaklaşımlarından bahsetti.

Samuli Woolston’un konuşmasının tümünü buradan izleyebilirsiniz:

Addenda Architects’in ortaklarından Jose Zabala, günün ikinci konuşmacısıydı. Bauhaus Museum Dessau yarışmasında 1. Ödül alan ekibin üyesi olan Zabala 2 aşamalı uluslararası yarışmanın sürecini anlattı. İlk aşamada, 831 başvuru arasından 2’inci aşamaya kalan 30 projeden biri olan ve akabinde birinci olan müze projeleri 2019 yılında tamamlanacak.

Jose Zabala’nın konuşmasının tümünü buradan izleyebilirsiniz:

Öğleden sonraki ve günün üçüncü konuşması RIBA başkan yardımcısı, uluslararası yarışmalar danışmanı ve Aedas şirketinin Britanya eski şefi, Peter Oborn tarafından yapıldı. “Adding Value By Design – Tasarım ile Değer Katmak” temalı konuşmasında Oborn, kişisel hiakeyesi, RIBA ve yarışmaların İngiltere bağlamındaki önemi, RIBA’nın yarışmalara yaklaşımı ve süreci, Aedas’ın Medinat Al Irfan kulesi ve son olarak yarışma süreçlerinin faydalarından bahsetti.

Peter Oborn‘un konuşmasının tümünü buradan izleyebilirsiniz:

Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından organize edilen Yarışmaları Okumak Konferansı’nın tüm videolarını da buradan izleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın