11. Uluslararası Genç Mimarlar Buluşması Yapıldı

11. Uluslararası Genç Mimarlar Buluşması 27-30 Ekim 2016 tarihlerinde Adalya Elite Lara Otelde yapıldı.

Etkinlikle eş zamanlı olarak Uluslararası Genç Mimarlar Fikir Projesi Ödülleri ve Sergisi Jüri Değerlendirme Toplantısı, 45. Dönem Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı, Belarus Mimarlar Birliği ile TMMOB Mimarlar Odası arasında İşbirliği Protokolü İmza Töreni ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi 16. Dönem 1. Bölge Toplantısı da yapıldı.

Genç mimarları bir araya getirmek, mimarlıkla ilgili her türlü konuda genç fikirlerden yararlanmak ve en önemlisi genç mimarların üniversiteden sonraki eğitimlerine katkıda bulunmak amacı düzenlenen Genç Mimarlar Buluşması’nın bu yılki teması “Mimarlık ve Hız” olarak belirlendi. Etkinlik boyunca, hızın ve beraberinde niceliksel hedeflerin amaca dönüştüğü bu ortamda mimarlık ciddi içerik, anlam ve nitelik sorunlarıyla karşılaşmakta.

Ürünün hızla elde edilmesine yönelik kaygılar süreci ve ürünün kendisini ne hale getirmektedir? Hızla üretmeye odaklanmış bir çağda yavaşlamak, tasarım ve üretim sürecinin belli noktalarında duraklamak ve hızın mimari boyutları hakkında yeni düşünceler ve alternatif stratejiler geliştirmek mümkün olabilir mi? Bu sorulara cevap aranırken hız – mimarlık ilişkisi konusunda eleştirel fikirlerin üretilmesi amaçlandı.

Uluslararası Mimarlar Birliği’nin himayesinde gerçekleştirilen Uluslararası Genç Mimarlar Fikir Projesi Ödülleri ve Sergisi’nin Jüri Final değerlendirmesi ile başlayan etkinliğin açılış konuşmalarını sırasıyla, Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Özge Köksal ve Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu yaptı. Açılış konuşmalarının devamında Belarus Mimarlar Birliği ile TMMOB Mimarlar Odası arasında İşbirliği Protokolü imza törenine geçildi. Protokol imzaları Belarus Mimarlar Birliği Başkanı Alexander Korbut ve TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu tarafından atıldı.

Etkinliğin ilk gününün toplantı oturumu 2016 Ulusal Mimarlık Ödülleri ve Sergisinde Fikir Proje kategorisinde ödüle değer görülen Ahmet Erdem Tüzün’ün Dev Makine isimli sunumu ile tamamlandı.

Akşam düzenlenen açık hava konseri ile ilk gün sona erdi.

Etkinliğin ikinci gününde, Uluslararası Genç Mimarlar Fikir Projesi Ödülleri ve Sergisi’nde finale kalan Ömer Yeşildal, Georgios Dimopoulos (Yunanistan), Taymour Mostafa Senbel – Aya İbrahim Muhammet (Mısır), Gizem Yazıcı, Do Huy Thang (Vietnam), Deren Uysal, Gökhan Karabacak, Gabriel Lefevre Pardessus – Maxime Paul Marie Retailleau (Fransa – Almanya), Gencay Çubuk, Nicholas Gonsalves (Avustralya) proje sunuşlarını yaptılar. Etkinliğin bir diğer konuşmacısı Nilüfer Kozikoğlu “Mimarlık ve Hız” üzerine bir sunum yaptı.

Sunumların ardından katılımcılar arasında yapılan oylama sonucunda Katılımcı Özel Ödülü kazanan proje belirlendi ve diğer dereceye giren projeler ile birlikte ödül töreni yapıldı. Uluslararası Genç Mimarlar Fikir Projesi Ödülleri ve Sergisi’nde 1.lik Ödülü Gabriel Lefevre Pardessus – Maxime Paul Marie Retailleau (Fransa – Almanya), 2.lik Ödülü Gencay Çubuk ve Ömer Yeşildal paylaşırken, 3. Ödülü Nicholas Gonsalves (Avustralya), alırken, Deren Uysal Katılımcı Özel Ödülüne değer görüldü.

Düzenlenen ödül töreninin ardından akşam gerçekleştirilen Garo Mafyan ve Türbülans Orkestrası’nın konseri ile etkinlik 2. Günü sona erdi.

Etkinliğin son gününde Şube Yönetim Kurulu Üyelerinin, Temsilcilik Yönetim Kurulu üyelerinin ve temsilcilerimizin katılımı ile Bölge Toplantısı yapıldı.

Ayrıca Manavgat Temsilciliğinin ev sahipliğinde Side Antik Kenti’ne ve Müze’ye teknik gezi düzenlendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinden olan Fener Alayı ve devamında Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda ki Candan Erçetin konserine katılım sağlandı. Eş zamanlı olarak Expo 2016 Antalya alanına gezi düzenlendi ve akşamında Expo 2016 Antalya alanında gerçekleştirilen Tarkan konserine katılım sağlandı. Ayrıca etkinliğin yapıldığı Adalya Elite Lara Otel de Antalya Valiliği tarafından verilen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’na katılım sağlandı ve otel içerisinde özel bando eşliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayram’ı kutlaması yapıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın