Çamlıca Camii’nin Altından Maketi

İstanbul Jewelry Show'da 233 kilo altın kullanılarak yapılan Çamlıca Camii maketi sergilendi. Altın maketle ilgili konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Biz de iple çekerek caminin açılışını bekliyoruz" dedi.

CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı/ İstanbul Jewelry Show’a, altından yapılan Çamlıca Camii maketi damgasını vurdu. Yaklaşık 3 ayda tamamlanan ve yapımında 27 kişinin çalıştığı makette, toplamda 233 kilo 680 gram altın, 73 kilo 540 gram gümüş bulunduğu açıklandı.

Altın makette, 1805 adet 100 gram külçe altın, 1384 adet 20 gram külçe altın, 75 adet 100 gram külçe gümüş kullanılmış. 1,85 metre boyunda, eni 85 santimetre, yüksekliği ise 105 santimetre olan Çamlıca Camii’nin en çok konuşulan objelerden biri olduğuna ise kuşku yok.

Maketin sosyal medyada dikkat çekmesinin nedeninin ise Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in altından makete gösterdiği ilgi ve alaka olduğu söylenebilir. Fuar sırasında maketi gören ve maketle fotoğraf çektiren Üsküdar Belediye Başkanı:

İstanbul’a Çamlıca Camii ile asrın mührü vuruldu. Bugün bu fuarda gerçekten altından tam orijinal olarak yapmışlar. Bize birçok defa vatandaşlarımız Çamlıca Camii ne zaman açılacak diye soruyor. Hiç merak etmesinler bu fuarda Çamlıca Camii açılmış durumda. Saf altından yapılmış muazzam bir maket olmuş. Çamlıca Camii’ni bu halinde tamamlanmış olarak görünce daha da heyecanlandık, bizde iple çekerek caminin açılışını bekliyoruz. 2017 yılı Ramazan ayında cami ibadete açılacak, ama bu maketle heyecan şimdiden bizleri sardı.

dedi.

Maketin fotoğrafını “Çamlıca Camii inşaatının bitmiş halini merak ediyorsanız (hem de saf altından)” yazarak tweeter hesabında paylaşan Hilmi Türkmen, ilerleyen saatlerde gelen tepkiler üzerine iletiyi kaldırdı. 

Etiketler

3 yorum

  • ahmet-turan-koksal says:

    Üzerinde makaleler yazılması ve hatta çalışmalar yapılması gereken bir konu. Ben de bir yazı yazarak başlayacağım.

    Yine de değinmeden edemeyeceğim. Fuar “gerçekleştirilmez” düzenlenir. Bir eylem olarak “gerçekleştirme” her yere uymaz. Nasıl “cami”, “camii” kelimelerini bu maketi gösterirken bile doğru kullanamamışlarsa, “gerçekleştirme” eylemini her yerde kullanma tembelliğinden kurtulalım isterim.

    Bunu “kötü” olmak ve sevilmemek pahasına diyorum ve ben yine kötü oluyorum.

    Kısaca 16. yılını kutlayan Arkötorre gibi bir kurumdan beklemezdim. :-))

  • ahmet-turan-koksal says:

    Teşekkürler çok incesiniz.

  • cem-yildirim says:

    Bu haberi gözden kaçırmışım. Yorum yapmasanız görmezdim de. Sonuç olarak saçma sapan proje, saçma sapan maket, saçma sapan maket fikri, saçma sapan zihniyet…

Bir yanıt yazın