Çekirge Meydanı İçin Proje Yarışması

Osmangazi Belediyesi, Çekirge Meydanı’nı yepyeni bir görünüme kavuşturmaya hazırlanıyor.

Yaklaşık 2 hektar alanı kapsayan proje için, Başkan Mustafa Dündar, “Çekirge Meydanı projesiyle meydandaki yaya ve araç trafiğini yeniden düzenleyeceğiz. Meydan ve çevresindeki park, yaya ve araç yolları ile tescilli yapılar analiz edilerek, Çekirge Meydanı yepyeni bir görünüme kavuşacak” dedi.

Bursa’ya değer katan projelerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanan Osmangazi Belediyesi, yaya ve araç ulaşımının en yoğun olduğu Çekirge Meydanı’nı rahatlatacak bir çalışma başlatıyor. Bunun için, “Osmangazi Belediyesi Çekirge Meydanı ve Çevresi Mimari ve Kentsel Tasarım Projesi” adıyla bir yarışma düzenlediklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Çekirge Meydanı, Bursa’da araç ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu kesişme noktalarından biri. Osmangazi Belediyesi olarak yaklaşık 2 hektar alanı kapsayan çalışma ile bölgedeki yaya ve araç trafiği yeniden analiz edilecek. Alan dahilindeki mevcut yapılarda sağlıklaştırma çalışmaları yapılacak. Yıllardır sıkışık bir görüntü arz eden meydan, yapılan çalışma ve kentsel tasarım projesiyle Bursa’ya yakışan bir görünüme kavuşacak” dedi.

DÜNDAR: ÖZGÜN PROJELER BEKLİYORUZ

Çekirge Meydanı’nı yepyeni bir görünüme kavuşturacak projenin, aynı zamanda bölgede Kentsel Dönüşümü de tetikleyeceğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu çalışmamızı, bir proje yarışması düzenleyerek hayata geçiriyoruz. Kentsel Tasarım Müdürlüğümüzün koordine ettiği yarışmamız, ulusal düzeyde olacak. Yarışmanın amacı, mevcut imar planlarına ve doğal çevreye uyumlu, kentin kimliğine katkı sağlayacak tasarımları yansıtan, bölge ve şehir halkının kullanımına yönelik toplum yararını gözeten bir çalışmayı hayata geçirmek. Ayrıca kentsel kaliteye katkı sağlayan, peyzaj tasarımları ile desteklenen mimarlık, şehircilik, peyzaj mimarlığı ve tüm mühendislik alanlarında çağdaş ve ekonomik çözümler öneren, güzel sanatları teşvik eden, özgün öneriler geliştiren projeler elde etmek” diye konuştu.

Düzenledikleri yarışmaya, ilgili meslek kuruluşlarına bağlı mimarların katılabileceğini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Yarışmaya katılacak olan mimarlarımızdan, proje alanını yakın çevresiyle ilişkilendiren özgün projeler bekliyoruz. Yarışma sonunda, jüri tarafından seçilecek en güzel ve uygulanabilir proje, Çekirge Meydanı’nın yeni yüzü olacak” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın