Dünyadaki İlk Şeffaf Kaydırak

Cam yapım tekniklerine meraklıysanız, Eckersley O'Callaghan'ın 9 metre uzunluğunda tasarladığı tamamı şeffaf kaydırak ilginizi çekebilir.

Barselona tabanlı cam imalatçısı Cricursa ile mühendislik firması Eckersley O’Callaghan’ın birlikte geliştirdikleri strüktür, yarı silindirik formdaki iki cam bölmeden oluşuyor. Bölmeler özel bir silikon yapıştırıcı kullanılarak birbirine bağlanmış.

Bu yapı için ustalık gerektiren yapıştırma işlemi camın gücünü önemli ölçüde artırmakla kalmamış aynı zamanda tamamının şeffaf kalmasını sağlayarak strüktüre dikkat çeken bir görünüm kazandırmış.

Kaydırağın sabitlenmesi için her iki ucuna eklenen çelik temeller ile ekstra mekanik donanım ihtiyacı ortadan kaldırılmış ve kaydıraktan aşağı doğru kesintisiz görüş alanı sağlanmış.

Bölmelerden birine eklenen merdiven ağırlığa dayanıklı basamaklardan oluşuyor. Ağır tabanı dışında tamamı şeffaf olan strüktür 220 kiloya kadar ağırlığı taşıyabiliyor.

Eckersley O’Callaghan, hem gelişmekte olan teknolojilerin bir testi olarak hem de gelecekteki mimari çalışmalarında kullanmak üzere tasarladığı strüktür için imalatçı firma ile birlikte çalışmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın