Eskişehir Sanayi Şehri

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (IYTE) Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri Eskişehir Sanayi Odası'nda (ESO) Başkan Savaş M. Özaydemir ile bir araya geldi.

ESO’da gerçekleştirilen sunuş sonrası İYTE öğrencileri ve öğretim üyeleri Eskişehir OSB’de inceleme gezisi gerçekleştirdi. Eskişehir’in bir sanayi şehir olduğu üzerinde duran ESO Başkanı Özaydemir, özellikle planlı ve yüksek teknolojiye dayalı bir sanayileşme için çaba sarf ettiklerini, bu konuda projeler ürettiklerini belirterek, “Odamız ve OSB’miz ürettiği projeler ile örnek bir yapıya kavuşmuştur. Bir yandan sanayicilerimize hizmet ederken bir yandan da sanayi yatırımları için ekonomik değeri yüksek iklim oluşturma çabamız sürüyor” dedi.

Eskişehir’e yaptıkları ziyaretin, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin Analitik Etüt Stajı kapsamında olduğunu belirten Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semahat Özdemir, “36 öğrencimiz ve 6 öğretim üyesi arkadaşımız ile birlikte Eskişehir’i mercek altına alıp inceleyeceğiz. Bir yıl boyunca da Eskişehir’in kent planlaması üzerine çalışacağız. Gördüğümüz kadarıyla Eskişehir sanayi yapısı oldukça önemli. Bugün bunu daha yakından tanımak ve anlamak için buradayız” diye konuştu.

ESO’da gerçekleştirilen sunuş sonrası İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü  Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri Eskişehir OSB’de inceleme gezisi gerçekleştirdi.  

Etiketler

Bir yanıt yazın