Medipol Üniversitesi Öğrencileri Kıbrıs Büyükkonuk Köyü’ne Kerpiçten Otobüs Durağı İnşa Etti

18-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında Köyü'nde, "Tasarla ve Yap 1"/ "Design and Build 1" Çalıştayı, Büyükkonuk Belediye Başkanlığı, Eko Köy Derneği ve İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi işbirliği ile yapıldı.

Çalıştayın ilk günü Büyükkonuk Eko Köyü Kurucu Başkanı İsmail Cemal ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi ve Arkeoloji, Kültürel Miras ve Konservasyon Merkez Müdürü Doç.Dr. Müge Şevketoğlu, Kıbrıs’ta Neolitik Yerleşim ve Kerpiç Kullanımı konulu bir sunum yaptılar.

Çalıştay ile, örnek bir alanda ve küçük ölçekte yapısal uygulama gerçekleştirmek suretiyle, Mimarlık ve İç Mimarlık eğitiminde verilen mesleki bilgilerin ve kazanımların pekiştirilmesi amaçlanmış, aynı zamanda tasarım eğitiminde deneyime dayalı ve üretime yönelik alan çalışmasının gerçekleştirilmesi hedeflenmiş.

Dekan Prof.Dr. Attila Dikbaş, Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Zeynep Sözen yönetiminde, fakülte hocalarından İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd.Doç Dr. Pelin Karaçar, Yrd.Doç.Dr. Aysun Ferrah Güner, Yrd.Doç.Dr. Gülhan Benli, Yrd.Doç.Dr. M. Adil Kasapseçkin, Öğr.Gör. Mine Çağlar, Arş.Gör. Güliz Kabasoğlu eşliğindeki çalışma grubunun Büyükkonuk Köyü için tasarladıkları ilk kerpiç otobüs durağı, beş günlük çalıştay kapsamında yerinde inşa etti. Çalıştay, 22 Temmuz 2016 tarihinde Büyükkonuk Belediye Başkanlığınca gerçekleştirilen açılış ve sergi ile sonlandı. “Tasarla ve Yap 1″/ “Design and Build 1” Çalıştayı ile başlayan projenin kurumların işbirliği ile İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin öncü bir eğitim ve kurumsal uygulama projesi olarak sürdürülmesi planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın