TMMOB Mimarlar Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 2 Eylül Cuma günü yayınlanan Resmi Gazete'de açıklandı.

Buna göre açıklanan yönetmelik aşağıdaki gibidir:

“MADDE 1 –18/12/2004 tarihli ve 25674 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası Ana Yönetmeliği’nin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan “olağan” ibaresi “seçimli” olarak, aynı fıkranın (e) bendi ise aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;

“e) Oda Genel Kurulu iki yılda bir seçimli olmak üzere her yıl Şubat veya Mart ayı içinde toplanır. Seçimli Genel Kurul Oda merkezinin bulunduğu yerde ve Oda Yönetim Kurulunun belirlediği tarihte yapılır. Seçimsiz Genel Kurul, Oda Yönetim Kurulunun belirlediği tarih ve yerde yapılır. Toplantı tarihinin, hafta sonuna gelecek şekilde saptanması zorunludur.”

MADDE 2 –Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasına “Oda” ibaresinden sonra gelmek üzere “seçimli” ibaresi ve birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir;

“Seçimsiz Genel Kurul toplantısı en az onbeş gün önce delegelere bildirilir ve günlük bir gazetenin Türkiye baskısında ilan edilir.”

MADDE 3 –Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Oda Yönetim Kurulu değişik bir karar almadıkça” ibaresinden sonra gelmek üzere “seçimli” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 4 –Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin son cümlesinde yer alan “Olağan” ibaresi “Seçimli” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 5 –Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesinin üçüncü fıkrasının son cümlesinde yer alan “Olağan” ibaresi “Seçimli” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 6 –Aynı Yönetmeliğin 43 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “Temsilcilik Yönetim Kurulu Başkanları” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Sekreter üyeleri” ibaresi ile; “Büyükkent Bölge Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanları” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Sekreter üyelerinden” ibaresi eklenmiş, aynı bentte yer alan “altı ayda” ibaresi “yılda” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 7 –Aynı Yönetmeliğin 65 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “üç ya da beş asil” ibaresi “üç, beş ya da yedi asil” olarak aynı fıkranın (a) bendindeki “dört” ibaresi “iki” olarak değiştirilmiştir. Aynı fıkranın (b) bendine “Şube Denetleme Kurulu üyeleri,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Şubeye bağlı alt birimlerin denetlenmesinde yetkili olup,” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 8 –Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 –Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası Yönetim Kurulu yürütür.”

Etiketler

Bir yanıt yazın