Işıklar Yönetimi Köyünü Yaşat Projesini Ziyaret Etti

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Köyünü Yaşat" projesi Bilecik / Gölpazarı / Tongurlar Köyü’nde gerçekleşiyor.

Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından hayata geçirilen bu büyük projeye Işıklar Yapı Ürünleri, ikinci kez ana sponsor oldu!

Işıklar Yapı Ürünleri Gn.Md. Özgür Üzeltürk ve Pazarlama Md. Dilek Karaköz Toruş projenin ikinci atölye grubu ile geçtiğimiz hafta sonu bir araya geldi. Türkiye’deki birçok üniversitenin mimarlık bölümlerinden katılım sağlayan öğrenciler, özellikle Işıklar Ekibi ile keyifli zamanlar geçirdi. Projeye büyük destek veren Gölpazarı Bld. Bşk. Vedat Kazıcı ile birlikte, Işıklar Yönetimi bir araya gelerek bölgesel faaliyetler konuşuldu.

MSGU Yrd.Doç.Dr. Ümit Arpacıoğlu’nun liderliğinde gerçekleşen proje, özellikle ilçe ve köy halkıyla daha yakından aktiviteler gerçekleştirilmesini sağladı. Kırsal alanların mevcut yapısını koruyarak yeniden yapılandırılmasını sağlayan bu projede, öğrencilerin ‘yardım etme’ duygusunu yaşamalarına da olanak sağlandı. Proje kapsamında heykeltraşlar tarafından bölgede bulunan Bilecik Mermeri’nden koza heykeli yapıldı ve köy çeşmeleri yeniden yapılandırıldı. Öğrenciler proje kapsamında aktif bir şekilde bilgilerini ve yeteneklerini ortaya koydu.

Sanat ve mimarlığın buluşması olarak anılan bu etkinlikte, öğrenciler, akademisyenler ve sponsor firmaların bizzat desteği ile birlikte sosyal sorumluluk tarafında da büyük bir adım atılmış oldu. Öğrenciler, yapılar ve malzemeler ile iç içe olarak mekanlarda sanatsal dokunuşlar yarattı ve kırsal alanda kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin de canlandırılması sağlandı. Ayrıca ‘Köyünü Yaşat’ projesi sayesinde, kırsal alanların da gelişmesine büyük olanak tanındı.

Etiketler

Bir yanıt yazın