2016’nın En İyi Halk Kütüphanesi Ödülü Danimarka’daki Dokk1’ın Oldu

Dünya çapında en iyi tasarlanmış halk kütüphanelerinin ödüllendirildiği Public Library of the Year Award'ın bu yılki sahibi Schmit Hammer Lassen Architects tarafından tasarlanan Dokk1 oldu.

Danimarka Aarhus’ta Schmit Hammer Lassen Architects tarafından tasarlanan Dokk1 kütüphanesi, IFLA (Kütüphane Dernekleri ve Enstitüleri Uluslararası Federasyonu) tarafından verilen En İyi Halk Kütüphanesi ödülünün bu yılki sahibi oldu. Yapı, jüri tarafından “yeni dijital gelişmeleri, kullanıcı taleplerini, yerel kültürü ve çeşitli grupların buluşturulması arzusunu harmanlayan bir proje” olarak değerlendirildi.

2015’te tamamlanan Dokk1, bir vatandaşlık hizmeti merkezi, ofis mekanı, 1.000 araçlık otopark ve liman kıyısında sunduğu yeni kamusal meydanlarla İskandinavya’daki en büyük halk kütüphanesi unvanını elinde bulunduruyor. Aarhus Nehri’nin ağzında konumlanan yapı, bilgi paylaşımı mekanı ve çok kültürlü bir buluşma noktası olarak tasarlanmış.

Dalgalı peyzajıyla kent meydanını saran Dokk1, öğrenme, bilgi paylaşımı, inovasyon ve buluşma için çeşitli mekanlar sunuyor. Ofis, bu projenin başarısını, insanlar arasındaki anlamlı ve değerli ilişkileri besleyen benzersiz bir konumda dinamik ve teşvik edici bir ortamın yaratılmasına bağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın