MMŞP Bölümlerini Kazanan Öğrencilere TMMOB’dan Mesaj

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, LYS sonuçlarının açıklanması sonrası, mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı bölümünü kazanan öğrencilere yönelik bir tebrik mesajı yayımladı.

Mesaj şöyle:

Sevgili Öğrenci Arkadaşlarım;

Hepiniz uzun ve zorlu bir süreçten geçtiniz ve bu emeğinizin karşılığını bir nebze de olsa aldınız. Başta mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı bölümlerine yerleşen arkadaşlarımız olmak üzere hepinizi yürekten kutluyorum!

Ülkemizde öğrenci olmanın ne kadar zor olduğunu ve ne kadar fazla emek istediğini hepimiz biliyoruz. İşte bu yüzden parasız, bilimsel, demokratik ve nitelikli bir eğitim sistemi ve aydınlık geleceğimiz için omuz omuza vereceğiz.

Gelecekteki Genç Meslektaşlarım;

Kayıt süreçlerinde; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Birliğimize bağlı 24 meslek odamız ve bu Odalarımıza bağlı tüm şubelerimiz, yardım ve dayanışma için sizin yanınızda olacaktır. İyi biliniz ki; mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı meslekleri yalnızca tekniği değil; dayanışmayı ve insan sevgisini içinde barındırmaktadır.

Örgütümüzün yüzü dayanışma ve emeğe dönüktür. “…Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız…” sözleriyle başkanımız Teoman Öztürk, örgütümüzü ve hayata bakışımızı oldukça yalın bir dille anlatmıştır.

Sevgili Genç Arkadaşlarım;

Öğrenci Üye Komisyonlarımızda ve etkinliklerimizde, eğitim hayatınız süresince sizlerle birlikte olmaktan gurur duyacağız. Sizler mesleğimizin ve meslek örgütü olan Odalarımızın geleceğisiniz. Mesleki ve teknik olarak gelişmek ve dayanışma faaliyetleri içersinde bulunmak için tüm mühendislik, mimarlık ve şehir planlama bölümü öğrencilerimizi, öğrenci komisyonlarımıza bekliyoruz.

Gözlerinizden öpüyorum!

Emin Koramaz

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın