Çankaya’da Sanat ve Kültür Merkezi Proje Yarışması

Çankaya Belediyesi Ankara'ya büyük bir sanat ve kongre merkezi kazandırma hazırlığında.

İnşa edilecek merkezin Ankara’nın kentsel kimliği ile bütünleşen bir mimari eser olması konusuna özel önem veren Çankaya Belediyesi, Türkiye’deki tüm mimarların katılımına açık bir proje yarışması düzenleyecek.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan konuyla ilgili açıklamada; Ankara’nın uluslararası bir kültür ve kongre merkezi haline getirilmesi için belediyenin önümüzdeki günlerde bir dizi projeyi hayata geçirmeye hazırlandığı vurgulandı.

Ankara’nın kendine yakışır bir kültür-sanat merkezinden yoksun olduğunun ve 4 milyonluk şehirde bir tek büyük konser salonunun bulunmadığının belirtildiği açıklamada, Ankara’nın büyük konserlerin, kongrelerin ve çeşitli sanatsal etkinliklerin yapılacağı bir merkeze gereksinimi olduğuna dikkat çekilerek, “Çankaya Belediyesi”nin yeni dönemde yapacağı en önemli işlerden biri de Başkent’e büyük bir kültür-kongre merkezi kazandırmak olacak” denildi.

Mimarlar Yarışacak

Belediyeden yapılan açıklamada, inşa edilecek merkezin Ankara’nın kimliği ile bütünleşmesi ve kentte simge bir mekan olması için proje yarışması düzenleneceği bilgisine yer verildi. Açıklamaya göre, Türkiye genelinde isteyen tüm mimarların katılacağı yarışmada mimar ve şehir plancılarından oluşturulacak bir jüri kente en yakışacak projeyi kabul edecek. Ardından kültür merkezi inşaatına başlanacak. Böylece Ankara da özlediği büyük kongre kültür merkezine kavuşmuş olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın