Tokyo’yu Elle Resmetmek

Tokyo'daki pek çok büyük ölçekli yapıyı elle resmeden Japon mimar Tomoyuki Tanaka'nın çizimleri Tokyo Galeri'de sergileniyor.

Shinjuku İstasyonu

Japon mimar Tomoyuki Tanaka, Tokyo’daki tren istasyonları, AVM’ler, büyük ölçekli kamusal mekanlar gibi pek çok mekanı büyük bir titizlikle elle resmediyor.


Tokyo İstasyonu

Tanaka, CAD veya diğer çizim programlarından faydalansa da bu süreçte elle çizim yapmaya devam etmiş. Yıllar geçtikçe Tokyo’da adını usta bir çizer olarak duyuran mimarın özel ilgi alanı ise tren istasyonları. Mimarın bugüne kadar ortaya çıkardığı el çizimleri Tokyo Galeri’de Doboku: Civil Engineering başlıklı sergide yer alıyor.

Mimar, yapının ölçeği fark etmeksizin tüm çizimlerinde aynı şekilde ilerliyor; önce karakalemle basit bir taslak çiziyor, ardından detayları ve insanları tükenmez kalemle işliyor. Projelerinde çizim programları kullanmasına rağmen Tanaka, el çiziminin kafasında hayal ettiği ile kağıda dökülen arasında çok daha iyi bir bağlantı oluşturduğunu düşünüyor: “Yerin atmosferini ve mekanın öngörüsünü ifade etmek el çizimiyle çok daha kolay. Aynı zamanda perspektif kurallarını yaratmak veya değiştirmek mümkün, bu şekilde daha özgür kompozisyonlar ortaya çıkarabiliyorum.”

Etiketler

Bir yanıt yazın