Fransa’da Şarap Festivali İçin Enstalasyon

Fransız stüdyolar Barreau et Charbonnet ve Metalobil tarafından tasarlanan enstalasyonda, Romulus ve Remus hikayesinden esinlenilmiş.

Pays de la Loire bölgesindeki bir üzüm bağında, Fransız stüdyolar Barreau et Charbonnet ve Metalobil tarafından tasarlanan enstalasyon, 2.000 litrelik şarabı depolayarak ziyaretçilerin zevkine sunacak.

Saumur üzüm bağında yer alan bir manastırda tasarlanan enstalasyon, defne yaprağına benzeyen ahşap birimlerle kaplanan 6 metre yüksekliğindeki konik fıçılardan oluşuyor.

Manastırın dış strüktürünün kendilerini Roma kentini düşünmeye ittiğini söyleyen tasarımcılar, Roma mitolojisindeki Romulus ve Remus hikayesinden esinlenmiş.

Efsaneye göre nehirde ölüme terk edilen ikiz kardeşler bir kurt-kadın tarafından kurtarılıyor, emziriliyor ve hikayenin devamında birlikte Roma kentini kuruyorlar. Romulus ve Remus’un kurt-kadından beslenmesine atıfta bulundukları enstalasyonda fıçılar birer hayvan memesi gibi düşünülerek tasarlanmış.

Ziyaretçilerin, strüktürlerin içinde saklı şarap ve elma suyu keselerinden içeceği sağlamak için, konik yapının ucuna yerleştirilen emzikleri kullanması gerekiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın