İstinye’deki Son Yeşil Alan Gidiyor

Sarıyer İstinye'de, mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait, 18 yıl önce imzalanan protokolle, kullanım hakkı 49 yıllığına İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'ne verilen arazi üzerinde hastane inşa edilecek.

İstinye’de kalan ender yeşilliklerden olan arazinin 150 bin metrekarelik kısmının 45 ve 49 yıllık kullanım hakkı 1997 ve 1998 tarihinde Spor Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokolle İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü’ne verildi. Spor tesisleri ve koruluk bulunan arazi, mevcut planlarda Kentsel ve Bölgesel Büyük Spor Alanları olarak görülüyor. Sarıyer Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nda, Spor Tesisleri (ENKA) lejantında kalan planlama alanı, İstanbul Büşükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan düzenlemeyle “Kentsel ve Bölgesel Büyük Spor Alanları’ndan, “Spor Tesisleri Alanı”na alındı.

AK PARTİ OYLARIYLA KABUL

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun tesislere 1 emsal yapılaşma şartları aşılmaması koşuluyla uygun görüş verdiği rapor, İBB Meclisi’nde AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla onaylandı.

İBB Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Sipahi, alanın kentsel spor olarak kalmasını isterken, CHP’li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, spor kulübüne tahsisli alanda Medical Park Hastaneleri’nin de sahibi olan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta tarafından bir vakıf kurularak, özel bir üniversite yapılacağını ileri sürdü. AK Partili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Hadi Diler de müracaatın Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden geldiğini belirterek, “Teklif ettikleri yere bir spor akademisi ve sporcuların hastalıklarıyla ilgili bir hastane yapımı planlanıyor” dedi.

SPOR TESİSLERİ BULUNUYOR

Birçok uluslararası müsabakaya da evsahipliği yapan arazide şu an 3 adet tenis kortu, Yaban Hayvanları Müzesi, 3 adet trap-skeet atış poligonu, makine tesisatı, misafirhane binası, havalı silahlar atış poligonu ile lokal ve idari binalar bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın