5 Metre İndi Onay Geldi

Balmumcu’da otel ve rezidans projesine yükseklik 45’ten 40 metreye düşünce onay çıktı. Mevcut planlarda ise yükseklik 15 metre olarak geçiyor.

Beşİktaş Balmumcu’da, Özak GYO’nun 8 bin 349 metrekare alan üzerine projelendirdiği otel ve rezidansa İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nden onay çıktı. Daha önce 5 kez İBB meclis gündemine gelen, bir kez de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan dönen proje, binanın yüksekliği 45 metreden 40 metreye, inşaat alanı da 2 emsalden 1.17’ye indirilerek onaylandı.

‘BU BOY SİLUETİ BOZAR’

Meclise sunulan raporda, önerilen 2 emsal inşaat alanı ve 45 metre yükseklik olan yapılanma şartının, mevcut planlardaki 1 emsal ve 15.5 metre yüksekliğin üzerinde olduğu, söz konusu plan tadilatı teklifi ile Boğaziçi siluetini olumsuz etkileyici nitelik taşıdığı notu bulunuyordu.

‘HER İSTEYENE İMAR ARTIŞI VERİLİYOR MU’

CHP’Lİ İBB meclis üyesi Esin Hacıalioğlu, reddedilen dosyanın onaylanmasına “Yapılaşma koşulları, reddedilme gerekçeleri belli” diye tepki gösterdi. CHP’li üye Hüseyin Sağ da “Dosyanın başı dönmüş. Defalarca ret ve iade olmuş. Arsaları 1 emsalden satan kişilere yazık değil mi? Her isteyene imar artışı veriyorlar mı? Biz de böyle bir turizm yatırım yapsak” diye sordu. Komisyon Başkanı Hadi Diler, Sağ’ın kendisine sataşmasına “Size de veririz” yanıtını verdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın