Selim Erdil’in “Ma Vie La” Projesine Architizer Ödülü

New York merkezli, mimari, iç mimari projeler ve tasarım ürünleri paylaşım platform ve ödül organizasyonu Architizer’ın düzenlediği Architizer A+ Awards 2016 yarışmasının ödülleri açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri Houston Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu mimar Selim Erdil’in Çeşme, Paşalimanı’nda hayata geçirdiği “Ma Vie La” projesi, “Mimari Betonarme” kategorisinde jüri elemelerini geçerek halk oylamasında birincilik ödülünü kazanan ilk Türk yapımı proje oldu.

Önemli mühendislik ve mimari tekniklerle tasarlanan yapı 16 metre uzunluğundaki kütlesinin 8 metresini konsol olarak havada taşıyor. En büyükten en küçük ölçeğe kadar tümüne yakını el işçiliği ile yapılmış olan “Ma Vie La” ince detayları için ilmek ilmek işlenen bir proje olması ile bu ödülü almaya hak kazandı.

İzmir ve İstanbul’da başarılı projelere imza atan ve 1954’den beri faal olan Erdil İnşaat’ın yöneticisi Selim Erdil, ‘Türkiye’nin başarılı Yüksek Mimarı Orhan Erdil’den aldığım bayrağı, hayata geçirdiğim ve gelecek projelerim ile üçüncü kuşak olarak daha ileriye taşımaktan ve ülkemize bu ödülü getirmekten çok mutluyum’ dedi.

Selim Erdil ve Erdil İnşaat ekibi, ödülü almak için 12 Mayıs’ta New York’ta yapılacak gala gecesinde katılacaklar.

100 farklı kategori altında ödül alan başarılı projelere, Joseph Altuzarra, Paola Antonelli, Yves Béhar Liz Diller, Rem D. Koolhaas, David Rockwell, ve Ian Schrager gibi dünyaca ünlü mimar ve tasarımcılardan oluşan 300’den fazla jüri üyesi tarafından karar veriliyor. Aralarında “Ma Vie La” projesinin de bulunduğu 2016’nın kazanan projelerine Phaidon yayınevinin çıkaracağı özel bir kitapta da yer verilecek.

Etiketler

5 yorum

  • omer-yilmaz says:

    İyi görünüyor, keşke paralı ödüller yerine Mies, Ulusal Mimarlık Ödülleri gibi ödüllere başvurulsa, oralarda finalist, kazanan olsa.

    Tasarımcının eline sağlık.

  • omer-yilmaz says:

    Konut çok iyi görünüyor. (Her zaman yerinde görmek lazım notunu düşerek konuşmak lazım bu da dursun yanında.)

    Böyle bir konutu tasarlayıp uygulatabilenin iki şeye ihtiyacı yok bence.

    1- Diplomaya.

    2- Architizer Ödülü gibi ödül endüstrisinin parçası olan bir ödüle başvurmaya.

  • emre-ozkan says:

    Houston Department of Civil Engineering’de bir mimarlık programı var. https://goo.gl/xsMoXg
    architectural engineering adı altında yapı fiziği gibi teknik konuları daha ağırlıklı olan bir eğitim veriyorlar, bizde bir zamanlar mimar-mühendis ünvanıyla mezun veren okullar gibi.
    Ya da Mimar Kemalettin Bey’in Hendese-i Mülkiye Mektebinden (simdiki İTÜ) ve Berlin Teknik yüksek okulundan mezun olup mimar olması gibi. 🙂

  • emre-ozkan says:

    Dört yıllık bu okullardan mezun olanlar, iki yıl daha NCARB akredite bir yüksek lisans programında okurlarsa mimar olarak imza atma yetkisine sahip olabilmek icin gerekli olan ARE sınavlarına girme hakkını (belli bir süre de bir mimarın yanında çalısıp mesleki tecrübe edindikten sonra) kazanabiliyorlar. Ama bu şartlar hem BSc hem BArch bütün dört yıllık okullardan mezun olanlar için aynı.

  • emre-ozkan says:

    evet, ev güzel bir ev, mimarını tebrik etmek lazım. odamız denklik verse ne olur, vermese ne olur?

Bir yanıt yazın