Designnobis, A’ Design Award’dan Ödülle Döndü

Designnobis bünyesinde geliştirilen tasarımlar A' Design Award 2015-2016'da 8 ödüle layık görüldü.

İtalya’nın Milano kentinde 2010 yılından itibaren düzenlenen ve dünyanın en kapsamlı tasarım yarışmaları arasında yer alan A’ Design Award Tasarım Ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. Uluslararası alanda 87 ülkeden 12.000’in üzerinde katılımın gerçekleştiği yarışmada, Yrd.Doç.Dr. Hakan Gürsu ve ekibi 8 ödül aldı.

ODTÜ Teknokent’te yer alan ürün tasarım merkezi Designnobis bünyesinde geliştirilen tasarımlar arasından öne çıkanlar şu şekilde:

Shelter Pack Sığınmacı Barınma Ünitesi (Sosyal Sorumluluk Tasarımı, Altın Ödül)

Savaş veya doğal afet sonrası durumlarda kullanılmak üzere geliştirilen sığınmacı barınma ünitesi, çadır vb. geçici çözümlerin ötesinde güvenlik, kişisel alan ve korunma sağlıyor. Dört kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek yaşam alanı sunan ünite eşyalarıyla birlikte kuruluma hazır bir paket olarak tasarlanmış. Duş/tuvalet modülü de bulunan ürün çatıda yağmur suyunu toplayarak kullanımı sağlıyor. Demonte halde tek konteynerde 12 adet ünitenin taşınabilmesi ile lojistik avantaj elde edilirken, acil durumlara kısa süre içerisinde müdahale imkanı oluşturuluyor.

Taxea Deniz Taksi (Yat ve Deniz Araçları Tasarımı, Gümüş Ödül)

İstanbul Boğazı için geliştirilen çift güverteli katamaran, 65 yolcu kapasiteli bir özel deniz aracı. Yüksek performans ve konforuyla öne çıkan araç, ışık alan ferah tasarımıyla manzarayı da göz önünde bulundurarak keyifli bir yolculuk sağlıyor.

Wave LED Armatür (Aydınlatma Ürünleri Tasarımı, A’ Design Ödülü)

Karayollarında kullanılan LED aydınlatma armatürü modüler tasarımı ile ME, ME2, ME3 sınıfı aydınlatma ihtiyaçlarını karşılıyor. Heper tarafından yerli olarak üretilen armatür tasarımı, yüksek katma değerli bir ihraç ürünü olarak geliştirilmiş.

Bu yıl 8 tasarım ile elektronik üründen ulaşım aracı ve aydınlatmaya pek çok farklı kategoride ödül alan tasarım ekibinin diğer ödüllü tasarımları şöyle:

Naxe Balta – El Aletleri Tasarımı, Altın Ödül

Reverence Çay Demleyici – Mutfak Ürünleri Tasarımı, Gümüş Ödül

Office on the Go – Kırtasiye Ürünleri Tasarımı, Bronz Ödül

Leapvox Videotelefon – Elektronik Ürünler Tasarımı, Bronz Ödül

Zavinna – Mobilya Aksesuarları Tasarımı, A’ Design Ödülü

Etiketler

Bir yanıt yazın