Çankaya İçin İşbirliği Ziyareti

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Çankaya Belediyesi kent merkezini iyileştirmek ve yeni yaya bölgeleri kazandırmak için işbirliği yaptı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi 44. Dönem Yönetim Kurulu Üyeleri, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’i makamında ziyaret etti. Ziyarete Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Şube Sekreteri Gökhan Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri Namık Kemal Kaya, Muteber Osmanpaşaoğlu, Burcu Ateş, Songül Üzgün ve Mustafa Hasdoğan katıldı.Taşdelen mimarlarla Çankaya’yı ve kent merkezini sağlıklaştırmak ve güzelleştirmek için işbirliği içerisinde olacaklarını ifade etti.

Yeni yaya bölgelerine ihtiyaç var

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu üyeleri Çankaya’nın sorunlarına yönelik, katılımcı bir yöntemle, yarışma yoluyla proje elde etme yönteminin yaygınlaştırılması üzerine çeşitli önerilerde bulundular. Yaya bölgelerinin arttırılması, Cumhuriyet’in erken dönemi mimari mirasının yoğun olarak Çankaya’da bulunması Çankaya’nın potansiyellerinin açığa çıkartılması kapsamında Bademlidere’nin kentsel yeşil alan olarak kent kazandırılması, Çankaya mimarlık rehberi çalışmasının yapılması konuları ele alındı. Üniversitelerin Mimarlık fakülteleriyle işbirliği içinde Çankaya’nın sorunlarına çözüm aranması,ortak atölye çalışmaları ile birlikte taksi durakları, işçi dinlenme noktaları, zabıta noktaları, muhtar binaları, kent mobilyaları gibi küçük ölçekli tasarlanmış projelerle nitelikli mimarlık için yaratıcı fikirlerin açığa çıkartılması için yarışmalar yapılması değerlendirildi.

İşbirliğine hazırız, önce Konur Sokak

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise, mimarlarla her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek, şöyle konuştu: ”Kızılay Meydanı, Konur ve Karanfil Sokak, Yüksel Caddesi’ne mimarlar, belediye ve esnafla birlikte dokunmamız gerekiyor. Katılımcı bir modelle örnek bir sokak düzenlemesini birlikte koordine edebiliriz. Üniversiteler, meslek odaları mimarlarla birlikte Çankaya’da neler yapabileceğimizi birlikte düşünmeliyiz.”

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Konur Sokak için daha önce mimarlık öğrencileriyle yaz okulu kapsamında tüm analizlerin yapıldığını, Mimarlar Odası’nın da olduğu Konur Sokak’ın katılımcı bir yöntemle her şeyiyle tasarlanmış örnek sokak olması konusunda işbirliğine hazır olduklarını iletti. Çankaya Belediyesi ve Mimarlar Odası arasındaki işbirliği süreci Konur Sokak düzenlemesi ile başlayacak.

Mimarlara Çankaya ve kent merkezine yönelik projelerini de anlatan Taşdelen, Dost Kitabevi mekanının Mimarlar Odası bünyesine katılmasının Konur Sokak için sevindirici olduğunu, mekanın kullanımına yönelik orta çalışmalar yapılmasını önerdi.

Mimarların, teknik elemanlara yönelik değişen mevzuata ilişkin eğitim önerilerini, çocuk ve mimarlık çalışmalarının belediyenin kreş ve etüdlerinde yaygınlaşması, önerilerini de sıcak karşıladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın