Kengo Kuma’dan Eskişehir’e Çağdaş Sanatlar Müzesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesindeki habere göre Kengo Kuma, yapılması planlanan çağdaş sanatlar müzesi için Eskişehir'e gelerek Odunpazarı'nı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinin Odunpazarı Turistik Geliştirme Bölgesi’nde Polimeks’in modernize edilmiş Odunpazarı mimarisi ile yapacağı ‘Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin binası için firma, bu konuda dünya çapında üne sahip mimar Kengo Kuma ve asistanı Yuki İkeguchi’yi önceki gün Tokyo’dan uçakla Eskişehir’e getirdi.

Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca yaptığı açıklamada, ” Dünyada bu türlü müzelerin içinde sergilenecek eserler kadar, müze binasının mimarisinin de uluslararası üne ve ilgiye sahip olmasına özellikle önem veriliyor. Elimizdeki sanat değeri yüksek eserlerin yer alacağı müzemiz için biz de bu alanda dünya çapında bir Japon mimarla çalışmaya karar verdik. Mimar Kengo Kuma ve ekibini, çalışmalarına esas teşkil etmek üzere Odunpazarı’nın tarihi mimarisi ve kültürel yapısını yerinde incelemek için Tokyo’dan şehrimize getirdik” dedi

Polimeks’in mimar ve mühendisleri ile birlikte bütün Odunpazarı bölgesini gezerek, bilgi alan ve incelemelerde bulunan Kengo Kuma, bölgedeki tarihi binaların yüzlerce fotoğrafını çekti. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret eden Japon mimari ekibi, aynı gün uçakla, Japonya’ya döndü.

Etiketler

Bir yanıt yazın