Basra Körfezi’nde Bölgesel Bir Masterplanın İmkanı Venedik’te Tartışılacak

15. Venedik Mimarlık Bienali'nde Kuveyt Pavyonu'nda, yıllardır büyük çekişmelere sahne olan Basra Körfezi'nin bölgesel olarak planlanmasının imkanı tartışılacak.

Venedik Bienali Mimarlık Sergisi’ne üçüncü kez katılacak olan Kuveyt, “Doğu-Batı Arasında: Bir Körfez” başlığıyla bölge için bir masterplan önerisi geliştirmek adına tartışmalı İran/Arap Körfezi’nde eski Kuveyt’in sınırlarına odaklanıyor. Kuveytli Hamed Bukhamseen ve Bahreynli Ali Karimi’nin küratörlüğünü üstlendiği sergiyle fiziksel, dini ve politik bölünme ikliminde Körfez adalarının hikayesi anlatılacak ve kurgulanacak bölgesel projenin imkanları tartışılacak.

Arsenale’de yer alan pavyonda, Basra Körfezi’ndeki 300 civarında adanın hikayesini ve karakterini anlatan bir katalog sunulacak ve bunun yanında bölgedeki hem genç hem de deneyimli mimarlık ofislerinin, büyük çekişmelere sahne olan bölgede nasıl bir masterplanın mümkün olabileceğini irdeleyen önerileri yer alacak. Sergide AGİ Architects, Matteo Mannini Architects, Design Earth, ESAS Architects, Fortune Penniman ile Studio Bound ve PAD10, X-Architects’in çalışmaları bulunacak.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın