“Havalimanı Kaş’ı bitirir”

Kaş'a yapılması planlanan havalimanına karşı çıkan sivil toplum kuruluşları hazırladıkları raporda, havalimanının turizm, tarım ve doğal yapıya zarar vereceğini vurguladı.

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Kaş Kalkan Patara Otelciler Birliği, Kaş Sualtı Derneği, ÇEKÜL Kaş Temsilciliği, Kaş Çevre Platformu ve Kaş Koruma Platformu, ilçeye yapılması planlanan havalimanıyla ilgili 7 sayfalık rapor hazırladı.

STK temsilcilerinin oluşturduğu bir platform, Kaymakam Bilgihan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Emniyet Müdürü Murat Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çalışkan ile Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin’i ziyaret ederek raporu sundu ve rapor hakkında bilgilendirme yaptı.

Hazırlanan raporda, Kaş’ın tarihi, doğal ve kültürel özellikleriyle özgün bir turizm yöresi olduğuna vurgu yapılarak, yapılacak havalimanının Kaş’ın bu vizyonunu bozacağı belirtildi. Havalimanının ilçedeki kültür ve doğa turizmini yok edeceği ve bölgede havalimanına ihtiyaç olmadığı aktarılan raporda, havalimanı yapılmak istenen bölgenin hem tarım alanları hem de tarihi yapılar ve endemik bitkilerle dolu olduğuna işaret edildi.

Havalimanı yapılması halinde Ağullu, Belenli, Çukurbağ, Pınarbaşı ve Yeniköy mahallelerinde oturanların göç etmek zorunda kalacağı vurgulanan raporda, havalimanının bölgeye yatırım değil, ekonomik darbe olacağı savunuldu. Havalimanı projesi tümüyle ele alındığında Kaş ve çevresi için geri dönülmez sonuçlar doğuracağı belirtilen raporda, bu girişimin bir an önce durdurulması gerektiği kaydedildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın