Şişecam’ın Global Tasarım Markası Nude İki Tasarım Ödülü Birden Aldı

Şişecam Topluluğu’nun global tasarım markası Nude, tasarım dünyasının prestijli iki ödülünü kazandı.

Nude Tasarım Ekibi’nden Sinem Hallı Roots koleksiyonu ile “Tasarımın Oscar’ı” olarak tanımlanan iF Design Awards 2016 ödülünü kazanırken, son dönemlerin yükselen genç tasarımcılarından Tamer Nakışçı tarafından Glass is Tomorrow kapsamında Nude için tasarlanan Mist Koleksiyonu da DESIGN PLUS ödülüne layık görüldü.

Ürün tasarımı kategorisinde iF DESIGN AWARD ödülü alan Roots, orkide-bitki saksısı ve “herb garden” olarak farklı fonksiyonlarda iki boydan oluşuyor. Kurşunsuz kristal opak ve transparan iki parça cam saksılarla dört farklı renkte tasarlanan Roots, beton zemin üzerine oturtulan ikili set seçeneği de sunuyor. Bir akıllı tasarım örneği olan koleksiyon, hidroponik sistemi ile bitkilerin ömrünü uzatıyor.

DESIGN PLUS ödülüne hak kazanan Mist Koleksiyonu ise şeffaf kurşunsuz kristal camdan üretildi. Üç farklı boydan oluşan çok fonksiyonlu koleksiyon vazo, mumluk, dergilik olarak ev ve ofis ortamında kullanılabiliyor. Dış yüzeyindeki dalga efekti ile optik bir illüzyon yaratan koleksiyon, farklı renk yansımaları ile içinde bulunduğu ortama büyülü bir görünüm kazandırıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın