MVRDV’nin Markthal Projesi Rotterdam Mimarlık Ödülü’nü Kazandı

MVRDV tarafından Rotterdam'da tasarlanan, inşaatında Guardian SunGuard® camı kullanılan Markthall projesi Rotterdam Mimarlık Ödülü'nü aldı.

Rotterdam mimarlık merkezi AIR tarafından düzenlen Rotterdam Mimarlık Ödülü, MVRDV’nin Markthall projesinin oldu.

Hollandalı MVRDV mimarlık ofisinin tasarladığı yapının dış cephesinde, daire pencerelerinde ve binanın diğer taraflarında 10.000 metrekarelik Guardian SunGuard® SuperNeutral® 70/41 ve Guardian ExtraClear® cam kullanıldı. Almanya’daki Hero-Glas Veredelungs GmbH şirketi bütün yalıtım camı ünitelerini üretirken, Hollandalı cam firması ise AKS Bouw BV cepheyi üretti.

MVRDV yapı hakkında şu açıklamayı yaptı: “Bir kemerin altında, tipik bir pazar meydanının ve etrafını saran binaların ters yüz edilmiş hali olarak tasarlanmış güvenli, üstü kapalı bir meydan ortaya çıkıyor. Gündüz merkezi bir sebze meyve hali olarak hizmet ederken, akşamları ilk kattaki restoranlar sayesinde canlılığını koruyan devasa, üstü kapalı, aydınlık bir kamusal alan haline geliyor.”

Guardian SunGuard SN 70/41 cam, toplam enerji kazanımı ile birlikte çok yüksek derecede doğal ışık geçirgenliği sayesinde mükemmel seçicilik sunuyor. Çok amaçlı kaplaması yapay ışık gereksinimini azaltırken üstün termal yalıtımıyla birlikte güneşe karşı mükemmel bir koruma sağlıyor. Detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın