Venedik Mimarlik Bienali Kapılarını 10. Kez Ziyaretçilere Açıyor

Dünyanın en önemli mimarlık etkinliği olan Venedik Mimarlik Bienali 7 Eylül 2006 Perşembe günü Teatro alle Tese'de düzenlenen bir basın toplantısı ile açıldı.

Dünyanın her yerinden gelen basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda bu seneki bienalin küratörü Richard Burdett ve Venedik Mimarlik Bienali Vakfı Başkanı Davide Croff “Cities, Architecture and Society” temasını, bienalin alt başlıklarını ve katılımcı ülkelerin neden seçildiğini aktardılar.

Richard Burdett’in küratörlüğünde gerçekleşen “Cities, Architecture and Society” [Kentler, Mimarlık ve Toplum] ve Sensi Contemporanei sergisi (Claudio d”Amato tarafından düzenlenen Cities of Stone, Ekim ayında Palermo’da açılacak ve Rinio Bruttomesso tarafından düzenlenen City-Port sergilerinden oluşuyor), İtalyan Pavyonu’ndaki Bienal’in yakın tarihini anlatan sergi, atölye çalışmalarını, toplantıları, konferansları ve eğitim aktivitelerini kapsıyor. Bu seneki sergi farklı çalışmaları bir araya getiriyor.

Bu seneki bienalin ana sergisini oluşturan “Cities, Architecture and Society” içinde İstanbul’un da yer aldığı Meksiko City, New York, Los Angeles, Kahire gibi büyük ölçekli toplam 16 metropolü konu ediyor.

300 metre uzunluğundaki Corderie dell’Arsenale’de düzenlenen sergiye İstanbul, Marmaray, Zaha Hadid’in tasarımını yaptığı Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi, Santral İstanbul, İstanbul Modern projeleri ile katılıyor.

Bu sene bienal kapsamında ilk defa düzenlenen konferanslarla ziyaretçiler Renzo Piano, Richard Rogers, Norman Foster, Massimiliano Fuksas, Zaha Hadid, Rem Koolhaas, Jacques Herzog, Paolo Portoghesi gibi dünyaca ünlü isimler ile buluşma şansını yakalıyorlar.

19 Kasım’a kadar açık olacak bu kapsamlı etkinlik boyunca ana sergi ve alt sergiler dışında ülke pavyonlarındaki sergileri de gezmek mümkün olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın