Yaşam Vadisi Projesi İçin Çalışmalar Başladı

Beylikdüzü Belediyesi, uluslararası kentsel tasarım yarışması ile yılların yaşam vadisi hayalini gerçekleştiriyor.

Beylikdüzü Belediyesi, ilçe sakinleri tarafından senelerdir beklenen Yaşam Vadisi Projesi için uluslararası bir yarışma ile farklı kentsel tasarım projelerini değerlendirmek ve en kısa zamanda uygulamaya geçmek adına çalışmalara başladı.

Şehir planlama, kentsel peyzaj ve mimari alanlarında ülkemizde ve uluslararası camiada uzmanlıklarını ve yeterliliklerini kanıtlamış jüri üyeleri Yaşam Vadisi için bir araya geldi. Sürecin ilk basamağı olan ilk jüri toplantısı 8 Ocak – 10 Ocak 2016 tarihleri arasında Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde yürütüldü. İspanya’dan Fuensanta Nieto’nun jüri başkanlığını yaptığı ekipte, Hollanda’da Lodewijk Baljon, Hırvatistan’dan Sasa Begovıc, ülkemizden Zekai Görgülü, Yüksel Demir, Belemir Dalokay, Hayriye Eşbah, Ömer Yılmaz, Tayfun Kahraman, Bahar Aksel ve Onat Öktem görev aldı.

18 Ocak 2016 tarihinde ön şartname ile ilana çıkacak Yaşam Vadisi Kentsel Tasarım Projesi iki aşamalı yapılacak olup; ön eleme sonucunda, ikinci etaba geçmeye hak kazanan 5 proje ekibi belirlenecek.

Bu grupların detaylı çalışmaları sayesinde, vadi sınırları içerisinde yaklaşık olarak 3.000.000 metrekarelik bir alanın tasarlanması hedeflenmektedir. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı açıklamada: “İstanbul ölçeğinde örnek teşkil edecek kentsel park ile, vatandaşlarımız bisikletlerine binebildikleri, şehrin kalbinde temiz havanın keyfini çıkarabilecekleri rekreasyon alanına sahip olacaklar.” dedi. İmamoğlu, bunun yanı sıra Yaşam Vadisi yarışma projesinin, vatandaşların Beylikdüzü sahiline ulaşmaları ve sahil alanında zaman geçirebilecekleri kaliteli mekanların yaratılması açısından çok önem taşıdığını vurguladı.

11 Haziran tarihi’nde sonuçlanması beklenen yarışma ile ilgili detaylı bilgiler Beylikdüzü Belediyesi’nin resmi sitesinde açıklanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın