“Bornova İçin Genç Fikirler Sergisi” büyük beğeni topladı

Üniversite öğrencilerinin Bornova Belediyesi'ne ait hizmet binaları ve alanların tasarımlarını çalıştığı projeler, vatandaşların beğenisine sunuldu.

Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde “Bornova İçin Genç Fikirler Sergisi”nin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti. Bornova Belediye Başkan Olgun Atila, ortak akıl ilkesi ve üniversitelerle işbirliği çerçevesinde üretilen bu projelerin, kentin geleceğinin tasarlanması yolunda ortaya konan önemli fikirler ve hayaller olduğunu söyledi.

Üniversite öğrencilerinin Bornova Belediyesi’ne ait hizmet binaları ve alanların tasarımıyla ilgili olarak ortaya koyduğu projeler, “Bornova İçin Genç Fikirler Sergisi”nde vatandaşların beğenisine sunuldu. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün çeşitli bölümlerinden 474 öğrencinin, 14 alanda çalıştığı projelerin en beğenilenleri Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde sergilenmeye başlandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Orbay ve ilgili bölüm başkanlarıyla birlikte gezdiği sergi büyük beğeni topladı. Açılışa çok sayıda vatandaş, muhtarlar ve meclis üyeleri de katıldı.

Bu projeler bize esin kaynağı olacak

Bu özel günün anısına tüm öğrencilere ve öğretim üyelerine teşekkür belgesi verilen törende konuşan Başkan Olgun Atila, ortak akıl ilkesi ve üniversitelerle işbirliği çerçevesinde üretilen bu projelerin, kentin geleceğinin tasarlanması yolunda ortaya konan önemli fikirler ve hayaller olduğunu söyledi. Seçilen projeleri özellikle Bornova ve İzmir’in 8500 yıllık tarihine ışık tutan Yeşilova Höyüğü’nde sergilemek istediklerine dikkat çeken Atila, “Bornova’nın geçmişi ile geleceğine dair fikirleri buluşturmak istedik. Bu serginin bir başlangıç olması ve yerel yönetimler ile bilginin üretim merkezi olan üniversitelerimizin iş birliğinin geleneksel hale gelmesini diliyor, ortak projelerde bizlerle birlikte çalışan üniversitelerimize, öğretim görevlilerimize ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Rektörlerden teşekkür

Gençlerin kendilerini geliştirmeleri için çok önemli olan bu tip çalışmaların diğer belediyelere de örnek olmasını ve artmasını dileyen Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, “Geleceğin mimarlarına böylesi alanlar üzerinde çalışma ve eserlerini sergileme fırsatı veren Bornova Belediyesi’ni kutluyorum.” dedi. Öğrencilere kendilerini gerçek yaşam alanlarında ifade etme şansı veren Bornova Belediyesi’ne teşekkür eden Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, “Burada ortaya konanlar İzmir’in bir emekli kenti olduğunu söyleyenlere en güzel cevap. Bu anlamda sınırlarında üç üniversite bulunan Bornova’nın genç belediye Olgun Atila’nın genç fikirlere sahip çıkması çok önemli” diye konuştu. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Orbay ise Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın kendi okullarından mezun olduğunu hatırlatarak, “Mesleğiyle ilgili böylesi bir çalışmayı hayata geçirmesi hepimizi çok mutlu etti.” dedi.

Ödül törenin ardından Yeşilova Höyüğü Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zafer Derin, Başkan Atila ile Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ve Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik’e Yeşilova Höyüğü ziyaretçi Merkezi’ni gezdirdi.

SERGİLENEN PROJELER

  • Bornova Merkez Yayalaştırma / Kent Rehberi Projesi (DEÜ/Mimarlık Fakültesi/Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Bölümü – 1. sınıf)
  • Bornova Merkez Bölgesi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalışması (DEÜ/Mimarlık Fakültesi/Kentsel Koruma Yüksek Lisans Bölümü – 1. Sınıf)
  • Bornova Belediye Yeni Hizmet Binası Mimari Projesi (DEÜ/Mimarlık Fakültesi/Mimarlık Bölümü – 3. Sınıf)
  • Doğanlar Kreş Binası Mimari Projesi (DEÜ/Mimarlık Fakültesi/Mimarlık Bölümü – 2. Sınıf)
  • Büyükpark Kentsel Tasarım Projesi (DEÜ/Mimarlık Fakültesi/Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Bölümü – 1. sınıf)
  • Doğanlar Kilisesi Çevresi Kentsel Tasarım Projesi (DEÜ/Mimarlık Fakültesi/Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Bölümü – 1. sınıf)
  • Mevlana Mahallesi Projesi (DEÜ/Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Yüksek Lisans Bölümü)
  • Çamdibi Atatürk Parkı Kentsel Tasarım Projesi (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü/Mimarlık Fakültesi/Mimarlık Bölümü – 2. Sınıf)
  • Altındağ Atatürk Kültür Merkezi İç Mekan Tasarımı Projesi (Yaşar Ünv./ Mimarlık Fakültesi/İç Mekan ve Çevre Tasarımı – 4. Sınıf)
  • Gençlik Merkezi İç Mekan Tasarımı Projesi (Yaşar Ünv./ Mimarlık Fakültesi/İç Mekan ve Çevre Tasarımı – 2. Sınıf)
  • Kızılay Mahallesi Sosyal Doku Analizi (Yaşar Üniversitesi/ Mimarlık Fakültesi/Mimarlık Bölümü – Mimarlık Yüksek lisans)
  • Küçükpark Kent Mobilyası Tasarımı (Yaşar Üniversitesi/ Sanat ve Tasarım Fakültesi/Endüstriyel Tasarım Bölümü – 3. Sınıf)
  • Yaka Köyü Tematik Mimari Proje Çalışmaları (Gediz / Mimarlık Fak. Mimarlık – 2. Sınıf)
  • Urban Tank Proje Takımı Küçük Park Çalışması
Etiketler

Bir yanıt yazın