Birleşik Arap Emirlikleri, Venedik Mimarlık Bienali’nde Esnek Tipolojiyi Ele Alacak

15. Venedik Mimarlık Bienali'ne doğru zaman yaklaşırken ulusal pavyonlar bir bir sergilerini açıklamaya başladı. 2014'te ilk kez bir ulusal pavyona kavuşan Birleşik Arap Emirlikleri 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde esnek tipolojiyi konu ediniyor.

Venedik Mimarlık Bienali Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Pavyonu’nda, Transformations: The Emirati National House sergisi yer alacak. Küratör Yasser Elshestawy, serginin odak noktası olarak temel bir ev modelinin kullanıcılar tarafından, onların yaşam tarzlarını ve kültürünü yansıtacak şekilde nasıl kişiselleşmiş evlere dönüştürüldüğünü ele alıyor.

Venedik Mimarlık Bienali’nin bu yılki küratörü Alejandro Aravena’nın belirlediği temaya karşılık Yasser Elshestawy, adapte olabilir ve esnek bir tipolojinin nasıl inşa edilebildiği üzerine bir örnek incelemesi sunacak.

Ulusal konutlar Birleşik Arap Emirlikleri’nin konut bölgelerinde 1970’lerde tasarlanmıştı. Yerel nüfusu modern konfora kavuşturabilmek adına tasarlanan bu standart evlerin tipolojisi, merkezi bir avluya bakan bir dizi odadan oluşuyor ve ailelerin değişen yaşam biçimlerine adapte olabiliyor. Emirlikler’de yapılı çevrenin önemli bir parçasını oluşturan, Sha’abi olarak da adlandırılan evler, yıllar içinde çeşitli mimari elemanların birikiminin bir göstergesi olarak da öne çıkıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın