İTÜ Öğretim Üyesine 2015 Gerd Albers Ödülü

İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zeynep Günay, International Society of City and Regional Planners (ISoCaRP) tarafından ​verilen 2015 Gerd Albers Award'a layık görüldü.

​​ISoCaRP kurucularından Gerd Albers’in adını taşıyan ve üyeler tarafından üretilen en iyi yayına verilen ödül, Doç.Dr. Zeynep Günay’ın “From squatter upgrading to large-scale renewal programmes: Housing renewal in Turkey” başlıklı makalesine verildi.

Günay, Chris Watson ve Richard Turkington’ın editörlüğünde, Bristol Press tarafından basılan Renewing Europe’s Housing kitabında yer alan makalesi Şule Özüekren ve Kerem Koramaz ile birlikte yayına hazırladı. 9 Avrupa ülkesindeki konut yenileme sorunu, politikalar ve uygulama örnekleri karşılaştırmalarının yapıldığı kitapta yer alan makalede, Türkiye örneği inceleniyor. Tarihten günümüze konut yenileme politikalarında değişen yaklaşımı kronolojik bir okuma ile sunulan makalede, Tarihi Yarımada örneği üzerinde duruluyor.

Doç.Dr. Zeynep Günay geçtiğimiz aylarda, “Daha İyi Kentler İçin Birikim” mottosuyla uluslararası düzeyde tüm şehir plancılarını bir araya getiren ISoCaRP’ın Türkiye Milli Delegasyon Başkanı olarak seçilmişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın