Gazi Caddesi İçin Açılan Cephe Rehabilitasyonu Yarışması’nın Ödül Töreni Yapıldı

Elazığ Belediyesi Gazi Caddesi Kentsel Yenileme ve Cephe Rehabilitasyonu Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın ödül töreni 9 Kasım 2015 tarihinde, Elazığ Kültür Park Mamürat-Ül Aziz Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Ödül törenine Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Mimarlar Odası Şube Başkanı Kazım Sanaç, jüri başkanı yüksek mimar Cafer Bozkurt, diğer jüri üyeleri, başkan yardımcıları ve proje sahipleri katıldı. Törende konuşan Yanılmaz, Elazığ’ı çok daha ileriye götürmek, yaşanabilir bir şehir haline getirmek ve kent estetiğinin her alanda uygulandığı bir şehir haline getirmek için 30 Mart’tan sonra yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Çalışmaların çevrede kendisini göstermeye başladığını belirten Yanılmaz, “Tabi bu çalışmaları yaparken, yaptığımız her proje aynı zamanda özgün ve Elazığ’a bir katma değer katacak bir proje olma yolunda ilerliyor. Elazığ elbette örnek alınan bir kent haline getirmenin mücadelesi içindeyiz. Örnek alınacak bir kent olurken bu şehirde yaşayan insanların kolay ve kaliteli yaşadığı bir şehir oluşturmanın mücadelesindeyiz. Uçuk, ucube insanların yaşamını kolaylaştıracak hiçbir projeyi Elazığ’da uygulamayacağız. Dolayısıyla bizim yaptığımız bütün çalışmaların odak noktasında insanımızın huzur ve refahı var. Bu açıdan baktığımızda kentin estetiğini, yaşam rahatlığıyla özleştirmek ana hedeflerimizden biridir. Bir şehirde en fakir en yoksul insan ne kadar huzur içinde yaşayabiliyor ise o şehir o kadar mutluluğun dorukta olduğu şehir olmuş olur. Elazığ nüfusuyla metropol bir şehir yapmaya niyetimiz yok. Ancak Elazığ’ı caddesiyle, sokağıyla, bulvarıyla, meydanlarıyla ve yaşam kalitesiyle bir metropol şehir niyetimiz var.” dedi.

Jüri başkanı Yüksek Mimar Cafer Bozkurt ise “Bu yarışmada bizim bir ilkemiz vardı. Seçtiğimiz projelerde detayda uygulanabilirlik birinci ilkemizdi. İkinci konu özgünlüktü ve üçüncüsü ise eksikliklerdi. Yani işletme ve yönetim modeli, katılım boyutuyla ilgili özellikle yarışma içinde sona kalan, derece vermek ve 3 mansiyon vermek için seçtiğimiz projelerde hiçbirinde tam olmayan bir şey vardı. İstediğimiz halde işletme ve yönetim modeli yoktu. Katılım boyutu yoktu. Projelerin hepsinde bu eksikti. Buna rağmen sıralamaya sokmak durumunda kaldık. Bu sefer idarenin bizden istediği uygulanabilir projedir. Çünkü bu uygulama yapmak için seçilen projeydi.” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, jüri üyelerine ve dereceye giren proje sahiplerine plaket verdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın