Uygur Mimarlık, Asya Mimarlık Ödülleri’nden İki Ödülle Ayrıldı

İran'da bulunan ve daha çok Ortadoğu ve Asya ülkelerinde takip edilen 2A Architecture & Art dergisinin düzenlediği 2A Asian Architecture Awards 2015 (2AAAA) kapsamında Uygur Mimarlık iki ayrı kategoride ödül aldı.

21 ülkeden 613 ayrı projenin 7 ayrı kategoride yarıştığı Asya Mimarlık Ödülleri’nde 400’e yakın projenin başvuru kriterlerini karşıladığı belirlendi ve internet üzerinden jürinin değerlendirmesina sunuldu. Jürinin ilk değerlendirmesi ile 145 proje final aşamasına paftaları ile katılmaları için davet edildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla kampüsünde yapılan son jüri değerlendirmesi sonucunda ise kategorilere göre 51 ayrı proje ödüle layık görüldü.

Değerlendirme sonucunda “Eski-Yeni, yeniden kullanım ve renovasyon ve restorasyon” kategorisinde birinciliği Ankara’da 2010 yılında kullanıma açılan CER Modern Çağdaş Sanatlar Merkezi ile Uygur Mimarlık kazandı.

Uygur Mimarlık, aynı zamanda “Kentsel Projeler, Peyzaj ve Kamusal Mekanlar” kategorisinde de “Gelibolu Yarımadası Üç Şehitlik” projesi ile de birinci olarak Asya Mimarlık Ödülleri’nde farklı kategorilerde iki birincilik ödülünü kazanan tek mimarlık ofisi olarak da bir başarıya imza attı.

Etiketler

Bir yanıt yazın