Trabzon’daki Yeni Stadyum Şiddetli Yağışlara Dayanamayabilir

Akyazı Stadı için uzmanlar, şiddetli yağışlar sonrası dolgu alanının sular altında kalabileceğini ve stadın da bundan etkilenebileceğini vurguladı.

Trabzon’da dolgu alana inşa edilen Akyazı Stadı için İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Radikal’de yer alan habere göre, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Yaylalı, yaklaşık 5 yıl önce proje henüz inşaat aşamasına gelmeden yaptıkları uyarıyı kimsenin dikkate almadığını iddia ederek,”Akyazı Projesi, kıyı ile bütünleşmiş olarak değil, ada benzeri bir yapı olarak inşa edilmeli, proje ile sahil yolu arasında mutlaka geniş bir su yolu bırakılmalıdır. Bu sayede güneydeki yamaçlardan aşırı yağmur sonucu oluşan yüzey akışları için koruyucu önlem alınmış olacaktır. Bu uyarıları son 5 yıl içinde bir araya geldiğimiz yetkililerle de defalarca paylaştık” dedi.

“Kimse Dinlemedi!”

Mustafa Yaylalı, projenin önemli bölümünün tamamlandığını, ancak proje ile kıyı şeridi arasındaki su yolu için hiçbir çalışma yapılmadığını gözlemlediklerini öne sürerken açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Su yolu yapılması yönündeki görüşümüzü ısrarla tekrarlıyoruz. Küresel iklim değişikliğinin getirdiği, hesaplarda kullandığımızın çok üzerinde miktara sahip yağışlar mutlaka dikkate alınmalı. Burada özellikle projenin gerçekleştiricisi olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) bu bölge için detaylı çalışması zorunludur. Akyazı Projesi’nin gerçekleştiği alanda, proje dolgusu gerçekleşmeden önceki tarihlerde de ciddi yağışlar sonrası mevcut sahil yolunun, bütün drenaj sistemlerine rağmen sular altında kaldığı, bu suların en yakın alan olan denize drene edilme zorunluluğunda kalındığı unutulmamalıdır. Şimdi gerçekleştirilen dolgu alanının sahil yolu ile arasında geniş bir suyolu bırakılmaması durumunda yoğun bir yağış durumunda denize olan mesafe çok uzadığından bu şekilde bir drenaj artık söz konusu olmayacak, kendi elimizle afete davet çıkaracağız.”

Etiketler

Bir yanıt yazın