MVRDV’nin Kurucularından Winy Maas İstanbul’da!

Şişecam Düzcam'ın "Mimarinin Şeffaf Yüzü" sloganıyla başlattığı, Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle düzenlenen mimarlık etkinliği T Buluşmaları'nın ikinci konuğu Hollandalı mimar Winy Maas olacak.

İlki 11 Aralık 2014’te ünlü Japon mimar Sou Fujimoto’nun katılımıyla yapılan ve büyük ilgi gören konferans serisinin ikincisi, Dünya Mimarlık Haftası kapsamında 8 Ekim Perşembe günü Harbiye Askeri Müze’de düzenlenecek. Dünyanın pek çok yerinde başarılı çalışmalara imza atan Hollandalı mimar Winy Maas deneyimlerini izleyicilerle paylaşacak.

Winy Maas Kimdir?

1959 doğumlu Hollandalı mimar Winy Maas, RHSLT Boskoop’taki peyzaj mimarlığı eğitiminin ardından Delft Üniversitesi’nde mimarlık ve kent planlama üzerine yüksek lisansını tamamladı. Mezun olduktan hemen sonra 1991’de Jacob van Rijs ve Nathalie de Vries ile birlikte mimarlık ve planlama ofisi MVRDV’yi kuran Maas, bugün çağdaş mimarlık pratiğinin önemli aktörlerinden biri haline gelen ofisiyle birlikte dünyanın pek çok yerinde başarılı çalışmalara imza atmakta.

Mimarlık pratiğinin yanı sıra akademik çalışmaları ile de adından söz ettiren Maas, MIT’de mimari tasarım programında misafir öğretim üyeliği, Delft Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde mimarlık ve kentsel tasarım programında öğretim üyeliği yapmakta ve geleceğin kentleri üzerine çalışmalar yürütmek üzere 2008 yılında Delft Üniversitesi’nde kurduğu The Why Factory’nin yürütücülüğünü sürdürmektedir. Winy Maas aynı zamanda AIA onur üyesi ve RIBA’nın uluslararası üyeleri arasındadır.

Tasarımın Ölçeğini Genişleten Bir Mimarlık Pratiği

Sadece mimarlık değil; peyzaj, kent planlama gibi tasarımın farklı ölçeklerinde başarılı işlere imza atan mimar Winy Maas, ofisinin tasarım prensibini mimarlık, kent planlama ve peyzaj tasarımında sosyal ve çevresel bütünlüğü ele alacak şekilde bir mekânsal yenilik yaratmak olarak açıklıyor. Maas’ın yürütücülüğünde ofisin öne çıkan son dönem projeleri arasında; Rotterdam – Market Hall, Paris – Pushed Slab, Schijndel – Glass Farm, Bordeaux – Master Plan for Bastide Niel, Suffolk – Balancing Barn yer alıyor.

Simultane tercümenin olacağı etkinliğe kayıt için tıklayınız.

Etiketler

Bir yanıt yazın