Adıyaman’a Boğaziçi Üniversitesi’nden “İlkokul Projesi”

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri tarafından kurulan Yapı Kulübü (BÜYAP), "İlkokul Projesi" ile eğitimde imkansızlıklar yaşayan bölgelerde, yeni okullar inşa etmeyi hedefliyor.

BÜYAP şu an Adıyaman’ın Yazıbeydilli Köyü’nde ilkokul yapıyor.

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri tarafından kurulan Yapı Kulübü (BÜYAP), “İlkokul Projesi” ile eğitimde imkansızlıklar yaşayan bölgelerde, yeni okullar inşa etmeyi hedefliyor. BÜYAP şu an Adıyaman’ın Yazıbeydilli Köyü’nde ilkokul yapıyor.

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisi öğrencisi tarafından yürütülen Yapı Kulübü, şimdiye kadar biri Düzce’nin Balat Köyü’nde, bir diğeri de Ağrı’nın Tezeren Köyü’nde olmak üzere iki ilkokul yaptı. Boğaziçili öğrencilerden Eray Ölmez, ” Sosyal sorumluluk kapsamında başlatılan bu projede, eğitim konusunda birçok sıkıntı yaşayan ancak bu konuda bir o kadar da istekli olan kardeşlerimize yardımcı olmak için yola çıktık” diyor.

“Desteğe ihtiyacımız var”
Yapı Kulübünün şu anki projesi Adıyaman’da inşaatı süren bir ilkokul. Bunun için bölgedeki valilikle görüşülerek gerekli izinler alındı ve müteahhit ile anlaşmaya varıldı. Okulun 2015-2016 eğitim yılına yetişebilmesi için 15 Haziran’da inşaat çalışmaları başladı. Ölmez, Okulun yaklaşık 5 aydır ahırdan bozma bir yerde sağlıksız bir şekilde eğitim almaya çalıştığını ve kötü koşulların kendilerini harekete geçirdiğini söylüyor.

Kulüp, şuana kadar sponsorlardan hem nakit hem de inşaat malzemesi olarak yardım aldı. Adıyaman’daki köy okulunun temeli tamamlandı ve kolonlara geçildi. Ölmez, “Sponsorlardan 90 bin nakit aldık ancak 40 bin liraya daha ihtiyacımız var” diyor.

“2 Ekim’e kadar okulu yetiştireceğiz”
Ölmez, okul yapacakları bölgeleri esas olarak ihtiyaca göre belirlediklerini söylüyor: “Sene başında Milli Eğitim Müdürlükleriyle iletişime geçiyoruz ve ihtiyaç listelerimizi çıkarıyoruz. Okul ihtiyacı en çok nerede yaşanıyor bunu belirliyoruz. Daha sonra araştırmalarımızı daraltıyor ve belli bölgelere yoğunlaşıyoruz.”

Adıyaman’ın Yazıbeydilli Köyü’nde inşaatı süren okulun yeni öğretim yılına yetişeceğini söylüyor: “1 Haziran’da Adıyaman’ın 5 köyüne gittik ve ihtiyaçları yerinde tespit etmeye çalıştık. Gittiğimiz Yazıbeydilli Köyü’nde karar kıldık çünkü öğrenciler bildiğiniz ahırda ders görüyordu. Önceden bir okul varmış ancak duvarlarında çatlaklar ve zemininde kaymalar olduğu için orası kapatılmış. Sonra da öğrenciler bir köylünün ahırına taşınmış. Köydeki 3 tane öğretmenle de iletişime geçtik. Eğer bir aksilik yaşamazsak 2 Ekim’e okulu yetiştireceğiz. 95 bin yardım topladık, yaklaşık 40 bine daha ihtiyacımız var. bunu da ilerleyen zamanda temin edebileceğimizi düşünüyorum.”

Etiketler

Bir yanıt yazın