Beyoğlu İmar Planlarının İptal Kararını Danıştay Bozdu

İdare Mahkemesi tarafından verilen Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Planları’nın iptaline ilişkin karar Danıştay’dan döndü.

Beyoğlu Semt Dernekleri Platformu tarafından açılan dava sonrasında İstanbul 10. İdare Mahkemesi’nin,”imar planlarının tarihi kenti koruyamadığı, bütünsel olmadığı, şehircilik planları ile plan yapım yönetim ve tekniklerine uygun olmadığı” gerekçesiyle 1/1000 ölçekli “Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı” ile 1/5000 ölçekli “Beyoğlu Nazım İmar Planı”na ilişkin iptal kararı Danıştay 6. Dairesi tarafından bozuldu.

BİLİRKİŞİ RAPORU BİLİMSEL VERİLER İÇERMİYOR

İptal kararı ile ilgili olarak ortada iptali gerektirecek bir durumun oluşmadığını belirten Danıştay 6. Dairesi, bilirkişi raporu üzerinde yapılan inceleme neticesinde söz konusu raporda soyut ve genel değerlendirmelerin yer aldığını belirterek kararında şu ifadelere yer verdi:

“Mevcut durum itibariyle otopark ve yol genişletme çalışmalarına gerek bulunup bulunmadığının raporda irdelenmediği görüldüğünden dava konusu planların teknik ve bilimsel olarak gerektiği gibi değerlendirilmediği, yine raporda soyut ve genel değerlendirmelerin yer aldığı, netice itibariyle, bilirkişi raporunun hükme esas alınabilir teknik ve bilimsel verileri içermediği kanaatine varılmıştır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın