Kurbağalıdere’de Yeni Dönem! Düğmeye Bastılar…

Yüzeyinde zehir saçan gri kabarcıklar beliren Kurbağalıdere nihayet İSKİ ve belediye ekiplerince ziyaret edildi. Yetkili kadro derenin etrafında dolaşıp inceleme yaparken burunlarını kapatmak zorunda kaldı...

Kadıköy Life Dergisi’nin Türkiye genelinde büyük yankı uyandıran “Kurbağalıdere Patladı” haberinin ardından İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Kalkancı, yüklenici firma yetkilileri ve proje müdürü ile birlikte Kurbağalıdere’ye çıkarma yaptı. Özel incelemede İstanbul’u yöneten isimler, Kurbağalıdere’de kirliliğin ulaştığı korkunç boyutları yerinde gördü. O anları sadece Kadıköy Life görüntüledi. Önümüzdeki 15 günde önemli gelişmeler yaşanacağı belirtildi.

Son günlerde çevre felaketinin yaşandığı Kurbağalıdere’de manzaralar ürkütücü boyutlara ulaşmış, dere siyah köpükler çıkararak fokurdamaya başlamıştı. Kadıköy Life’ın görüntülediği anların ulusal medya tarafından da manşetlere taşınmasının ardından Türkiye genelinde gündeme oturan yılların kangreninde flaş gelişme yaşandı.

BURUNLARINI KAPADILAR!

Kurbağalıdere gezisinde ekip içerisindeki bazı yetkililer, derenin muhtelif noktalarında burunlarını kapatmak zorunda kaldı. Özellikle Kurbalıdere’nin Marmara Denizi ile birleştiği Moda sahiline yakın kesiminde artan yoğun koku, yer yer zor anlar yaşattı.

“15 GÜNDE HER ŞEY DEĞİŞECEK…”

İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Kalkancı, dere hattı boyunca yaşanan gelişmeler hakkında uzman ekipler tarafından bilgilendirildi. Çevre sakinlerinin sorularına da yanıt veren İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay, yoğun kokunun yok edilmesi amacıyla çalışmaların hızlandırılacağı mesajını verdi.

DENİZ SUYU VERİLECEK…

İSKİ Genel Müdürü’nün Kurbağalıdere kenarında vatandaşlar ve görevlilerle yaptığı konuşmalarda, önümüzdeki 15 gün içerisinde ağır kokuya neden olan atıkların ve dibe çöken tortunun yok edileceği belirtildi. Bu süreçte birimlerin ortak çalışma yürüteceğine dikkat çeken Altay, temizleme dubası aracılığıyla yüzeyin, diğer çalışmalarla da zemindeki balçığın dereden alınacağını duyurdu. Ardından deniz suyunun dereyle buluşması sağlanarak, kötü kokuya neden faktörlerin çalışma süresinde ortadan kaldırılacağı vurgulandı.

PROJE MÜDÜRÜ GELİŞMELERİ PAYLAŞTI

ÖZKA AKM Kurbağalıdere Islahı İnşaatı Proje Müdürü Sinan Selçuk Togay, özel gezide Kadıköy genelinde yaşanan son gelişmeleri aktardı. Togay son olarak Kadıköy Life Dergisi’nin Mayıs & Haziran sayısında özel açıklamalarda bulunmuş, gündemi yorumlamıştı. Bataklığı andıran zeminin ciddi sorunlar doğurduğuna dikkat çeken Togay, yer altında kazı yapan köstebek “TBM”nin tarihinde en büyük sınavını verdiğinin altını çizmişti. Proje Müdürü, 2013 yılında başlayan çalışmalar kapsamında Kurbağalıdere ıslahının önümüzdeki 1 yıl içerisinde tamamlanacağını öngörmüştü.

Islah kapsamında Göztepe ve Fikirtepe çevrelerinde önemli ilerleme kaydedildi; Söğütlüçeşme, Kızıltoprak ve Fenerbahçe hattında devam eden çalışmaların ise bir an önce bitirilmesi yönünde Kadıköylülerin beklentisi her geçen gün artıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın