Sürükleyici Bir Labirent Deneyimi

Gijs Van Vaerenbergh ekibi, Belçika'nın Genk şehrinde tasarladığı sıradışı labirent ile ziyaretçilere sürükleyici bir mekan deneyimi yaşatıyor.

Pieterjan Gijs ve Arnout Van Vaerenbergh’in ortak çalışması olan labirent, Genk’te eski bir kömür madeninden dönüştürülen C-Mine Sanat Merkezi’nin meydanında yer alıyor.

1 kilometrelik koridorlar, 5 metre yüksekliğindeki duvarlarla, karmaşık mekansal kurgular yaratan enstalasyon, kullanıcılar tarafından oldukça ilgi görüyor.

Tipik labirent kurgusunun ötesine geçmeyi hedefleyen tasarım ekibi, enstalasyon için hem düşeyde hem de yatayda yer alan yaratıcı bir dolu-boş ilişkisi öneriyor.

Önerilen tasarım ile, labirentin temel elemanlarından olan, birbiri ardına dizilmiş düşey yüzeylerde boşluklar oluşturularak, beklenmedik bakış açıları ve perspektifler yakalanıyor.

Aynı zamanda labirenti dışarıdan gözlemlemek için değerlendirdikleri eski maden kuyu strüktürleri ile tasarımcılar, kent hafızasında yer alan eski kömür madeni ile ilişki kurma fırsatı yakalıyor.

Gijs Van Vaerenbergh’in enstalasyonu 30 Eylül 2015’e kadar C-Mine Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın