Yerel Tasarımcılardan Şehir Rehberleri

Günümüz seyahat trendlerinden yola çıkarak 'On The Grid' platformunu kuran Brooklyn'li tasarım firması Hyperakt, yerel tasarımcıların katkısıyla online şehir rehberleri hazırlıyor.

Tasarımcıların ve sanatçıların favori mekanlarını ve kişisel görüşlerini fotoğraflar,haritalar ve yaratıcı illüstrasyonlarla zenginleştiren ofis, kafe ve restoranlardan kültür merkezlerine, spor salonlarından parklara kadar pek çok alternatif mekan sunuyor.

Bir kaç hafta ilk olarak New York şehir rehberiyle açılan web sitesi, dünya genelinde diğer tasarımcıların da ısrayıyla yayılma kararı aldı. Aralarında Los Angeles’in yanı sıra küçük şehirlerin de dahil olduğu 15 yeni şehir rehberi önümüzdeki hafta içinde yayınlanacak.

Her şehirden temsilci olarak gönüllü tasarımcılar seçtiklerini belirten projenin yaratıcı direktörü Deroy Peraza kendilerinin yemek gurusu ya da seyahat yazarı olmadıklarını ancak yaşadıkları çevredeki en iyi mekanlar hakkında görüş sahibi olduklarını söylüyor. Peraza’ya göre kaliteye önem veren, detaycı ve meraklı tasarımcıların sık sık ziyaret ettiği yerleri paylaşmaları otantik mekanlar keşfetmek isteyen turistler için yepyeni bir deneyim.

Turistlerin yanısıra çevresindeki az bilinen yerleri ziyaret etmek isteyen yerel halkın da faydalanabileceği şehir rehberlerini websitesinden inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın