Art Deco’dan İlham Alan Tasarımlar

Art Deco’dan İlham Alan Tasarımlar

Londralı tasarımcı David Amar, Art Deco tarzında giyinme ünitesi, dolap, kanepe, sehpa gibi mobilyalardan oluşan yeni bir koleksiyon hazırladı.

Tel Aviv, İsrail’in Unesco Kültür Mirası kapsamındaki White City bölgesinde bulunan 1920’lerden kalma bir yapı için özel olarak tasarlanan mobilyalar evdeki seramik karolardan ilham alıyor. Aslına uygun olarak restore edilen yapı Bialik Street üzerinde, Tel Aviv Bauhaus Müzesi’nin yakınlarında bulunuyor.

Koleksiyona başlarken evin giyinme odasında bulunan dekoratif seramik karolardan ilham aldığını belirten Tasarımcı Amar’a göre mobilyalar renkleri ve tarzları bakımından karoları tamamlayarak odanın genelinde estetik bir atmosfer oluşturuyor.

Toz boya kaplı çelik strüktürden oluşan giyinme ünitesi paravan, boy aynası ve küçük bir makyaj masasından oluşuyor. Tek ayakları ortak bir beton kütlede sabitlenen ünitenin diğer ayakları serbest bir şekilde kullanıcının isteğine göre döndürülebiliyor. Bunun dinamik ve esnek bir kullanıcı deneyimine imkan verdiğini söyleyen Amar kanepe, sehpa gibi diğer malzemelerde de benzer malzemeleri ve renkleri kullanarak koleksiyonunda uyumu yakalıyor.

İlk olarak müşteri için özel olrak üretilen mobilyalar şu anda seri üretime geçmiş olup tasarımcının websitesinden incelenebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın