Sahilin Dinamiğini Yansıtan Bir Enstalasyon

Kullanıcılarla interaktif iletişim kuran tasarımlar yapmak isteyen İngiliz mimarlık ofisi ECE Architecture'ın Sussex, Worthing sahiline yerleştirdiği geçici enstalasyon, ayna kaplı yansıtıcı cephesiyle plaj sakinlerinin ilgi odağı oldu.

Geleneksel İngiliz sahil kulübesi strüktürüne ve formuna yeni bir yorum getiren enstalasyon, ahşap panellere giydirilmiş 7 yansıtıcı cepheden oluşuyor. Katı geometrisi ve aynalı yüzeyi ile dikkat çeken yapı kendini kamufle ederken deniz kıyısının dinamiğini yansıtıyor.

19. yüzyıldan beri tekrar eden formları ve rengarenk cepheleriyle İngiliz deniz kıyısının vazgeçilmez bir simgesi olan kulübeler, kullanıcıları tarafından dinlenme veya depo birimleri olarak değerlendiriliyor.

Bu yapı tipolojisine yeni bir boyut getiren kulübe, tasarım süreci dahil 6 haftada tamamlanarak Haziran ayının sonunda ziyarete açıldı. Kurulumuna sabaha karşı 4’te başlanan enstalasyona olan ilgi gün içerisinde hemen yayıldı.

Proje fikrinin yerel bir reklam ajansından geldiğini belirten tasarımcı Stuart Eatock, kulübenin plaj sakinlerine yeni bir oyun alanı yaratarak ilgi çektiğinin ve yüzeyindeki şaşırtıcı yansımalarla yeni fotoğraf karelerine ilham verdiğinin altını çizdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın