25 m²’de Suriye

IKEA'nın Norveç'teki mağazasına kurulan "Suriye Evi", firmanın mükemmel ev tasvirlerinin yanı başında, Şam'ın çeperinde bir evin realist bir kopyasını üretiyor.

Norveç’teki IKEA mağazasında, markanın teşhir ünitelerinden bir tanesi, mağazaya gelenlere önemli bir mesaj vermek için yeniden düzenlendi. Kızılhaç örgütüyle iş birliği yapan IKEA, 1’e 1 ölçekte tekrar kurduğu teşhir ünitelerinden birini 25 m2’lik bir “Suriye Evi”ne dönüştürdü.

Teşhir alanında, müşterileri cezbedecek mükemmel ev çözümlerini sergileyen IKEA’nın “Suriye Evi”, Şam’ın dışında yaşayan, 9 kişilik aileye sahip Rana isimli bir kadının evinin realist bir tasviri.   

Projenin asıl amacı savaş ve çatışma bölgelerinde yaşayan insanlara yardım için bağış toplanması. “Suriye Evi”ndeki her bir nesnenin üzerindeki standart IKEA etiketinde, isteyenleri bağış yapabileceği bir bağlantı adresi bulunuyor.

Evin bire bir kopyalanmasının yanı sıra; evin içinde, posterler ve yazılı malzeme ile, zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışan ev sakinlerinin hikayesi de anlatılıyor.

Not: Görseller POL reklam ajansının hazırladığı video’dan alınmıştır. Video’ya buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın